Društvo

I ortak Darka Šarića ušao u posao sa mini-hidroelektranama!

Miloš Pandrc, osuđen za šverc droge kao pripadnik klana Darka Šarića je, iz zatvora, postavljen za zastupnika firme koja je izgradila hidroelektranu Virovci u Bosilegradu, piše Centar za istraživačko novinarstvo (CINS).

CINS piše da su Virovci jedna od šest malih hidroelektrana za koje Ministarstvo zaštite životne sredine tvrdi da su nezakonito dobile građevinske dozvole.

PROČITAJTE JOŠ: (VIDEO) IZJAVA “NAPADNUTOG” RADNIKA GRADSKE ČISTOĆE – STVARNO SU MOGLI DA NAĐU NEKOG BOLJEG GLUMCA!

Lokaciju i neke dozvole za elektranu prodala im je firma koja se dovodi u vezu sa nekadašnjim šefom surčinskog klana Ljubišom Buhom Čumetom.

Dokumenta koja je prikupio CINS pokazuju da su zemljište i građevinska dozvola za izgradnju mini hidroelektrane Virovci kupljena od firme Pure Energy 2012, čije se vlasništvo dovodi u vezu sa Buhom.

Njih je Slavko Pandrc, otac Miloša Pandrca, kako piše CINS, dobio kao kompenzaciju, jer mu je Pure Energy 2012. ostao dužan novac za izgradnju male hidroelektrane Gradište, koju je gradila njegova građevinska firma Pandrc komerc.

Virovce je izgradila firma VS Energy 2015. koju je u Vrnjačkoj Banji osnovao Slavko Pandrc.

Slavko Pandrc doneo je prilikom osnivanja odluku – da u novi rastući biznis u Srbiji uvede i svog sina, Miloša Pandrca, nekadašnjeg člana grupe Darka Šarića.

Miloš je bio optužen zajedno sa bratom Markom da je kao član organizovane kriminalne grupe učestvovao u švercu kokaina na teritoriji Južne Amerike 2008. i 2009. godine.

PROČITAJTE JOŠ: (VIDEO) ĐUKA: PROTESTUJU BOLESNICI I DEBILI, HOĆE DA IZAZOVU SUKOBE!

Slavko Pandrc je za CINS rekao da ga je postavio za direktora jer mu je sin, te da planira da sav posao ostavi nasledniku, koji – iako zvanično više nije u firmi – i dalje upravlja poslom.

Posle godinu dana rada hidroelektrane Miloš je napustio firmu, a njeno sedište je prebačeno u Novi Beograd. ​Novinari CINS-a nisu uspeli da stupe u kontakt sa njim do objave teksta.

U 2017. godini, kada je zvanično počela sa proizvodnjom struje, elektrana Virovci je Pandrcima donela nešto manje od tri miliona dinara iz državnog budžeta. CINS je ranije pisao da je najveći deo novca za otkup struje iz malih hidroelektrana prethodnih godina uplaćen EPS-u i firmama povezanim sa kumom Aleksandra Vučića, Nikolom Petrovićem (na slici iznad).

PROČITAJTE JOŠ: (VIDEO) POBEDA: GRAĐANI SPREČILI ISELJENJE PORODICE PORED IZVRŠITELJKE I POLICIJE!

(izvor: danas.rs)

Comments

comments