Politika

I Šutanovac danas podnosi ostavku?!

Nakon što je juče objavljeno da je predsednik Gradskog odbora DS u Beogradu, Balša Božović, podneo ostavku na tu funkciju, pitanje Šutanovčeve odluke je dobilo na značaju iako se o tome debatovalo od nedelje kada su bili poznati rezultati izbora.

Nekoliko je mogućih scenarija za današnju sednicu Predsedništva koja će biti održana sa poslaničkim klubom. Na njoj će, kako je najavljeno, Šutanovac podneti izveštaj i razmatraće se rezultati lokalnih izbora. Jedna od mogućnosti je da lider partije koja je prvi put posle uvođenja višestranačka ostala ispod cenzusa u Beogradu sa osvojenih dva odsto glasova, ne podnese ostavku i sve se završi na Božovićevoj ostavci. Druga mogućnost je i da Šutanovac ponudi ostavku a da ona ne bude prihvaćena, ili pak bude. Postoji i scenario da celo rukovodstvo DS podnese ostavke, kako se ne bi stvorio utisak da je jedino Šutanovac krivac za loš rezultat. Treba imati u vidu da je ponedeljak, 12. mart, dan kada se navršava 15 godina od ubistva prvog demokratskog premijera Srbije i lidera DS Zorana Đinđića. Do tada bi situacija u DS morala da bude jasna i članstvu i javnosti, kako bi se krenulo dalje.

Pred Šutanovcem je teška odluka, rekli su nam nezvanično ljudi bliski vrhu DS, jer se pre samo godinu i po dana domogao funkcije predsednika demokrata i ušao sa Zoranom Živkovićem i Borisom Tadićem u priču za koju je verovao da će da dovede do objedinjavanja i osnaživanja DS posle gradskih izbora. Od njega juče nismo dobili odgovor hoće li danas podneti ostavku kao Božović.

Od Božovića, koji je bio i šef izbornog štaba liste „Da oslobodimo Beograd“, juče nismo uspeli da dobijemo odgovor na pitanje o njegovim budućim koracima i očekuje li da rukovodstvo stranke postupi kao on. Nismo dobili ni odgovor na to hoće li se ponovo kandidovati na stranačkim izborima u Beogradu koji bi morali da uslede posle glasanja u glavnom gradu.

(izvor: danas.rs)

Comments

comments