SvetZabava

Ima 14 godina, a već je igrao za 2 reprezentacije! Da li će prihvatiti poziv i od treće?

Momak koji je pre godinu dana ušao u igru za prvi tim Seltika, Karamoko Dembele, sada ima 14 godina, ali se i dalje priča sa velikom pažnjom o njemu.

Nastupa i dalje za mladi tim Seltika, ali ono što je veoma zanimljivo jeste rat koji se vodi na relaciji Engleska – Škotska.

Naime, ovaj momak ima pravo nastupa za tri reprezentacije, Englesku, Škotsku i Obalu Slonovače.

Pre godinu dana je počeo da igra za reprezentaciju Škotske do 16 godina, odigrao je dva meča, a onda je dobio poziv reprezentacije Engleske za uzrast do 15 godina.

Prihvatio je, odigrao je utakmicu protiv Turske i za tu selekciju.

Englezi su mislili da su dobili bitku sa Škotskom nakon svega ovoga, ali nije to bio slučaj.

Ponovo je dobio poziv Škotske za uzrast do 16 godina, a verovali ili ne, igrao je i protiv Engleske u julu 2016. godine.

Nije se na tome završilo, naravno. Igrao je za reprezentaciju Škotske sve do pre nekoliko nedelja, a onda novi poziv reprezentacije Engleske za uzrast do 15 godina i ponovo menjanje državnog grba!

Dembele je igrao za Škotsku protiv Velsa, Severne Irske i Irske u oktobru, a sada je dobio poziv Engleske da igra protiv Holandije.

Ova borba će trajati narednih 5-6 godina, u to smo uvereni, sve dok ne dobije poziv neke seniorske reprezentacije. Bilo bi jako zanimljivo da to bude Obala Slonovače.

(izvor: sportske.net)

Comments

comments