Društvo

Ima li pravde? Policajac koji je pljačkao menjačnice pušten na slobodu

Policajac K.M. (29) iz Aleksandrovca, uhapšen zbog teške krađe i razbojništva pre dve nedelje, osuđen je na tri godine zatvora po sporazumu o priznanju krivičnog dela.

U Osnovnom javnom tužilaštvu u Brusu potvrđuju da je sud sporazum prihvatio u celosti.

– Zaključen sporazum o priznanju krivičnog dela odnosi se za tri razbojništva i jednu tešku krađu na naročito drzak način – predočava v.d. javnog tužioca u Brusu Milan Mihajlović. – Policijski službenik je u potpunosti priznao izvršenje svih dela i osuđen je na tri godine zatvora. Utvrđena šteta nastala krivičnim delima o kojima je reč iznosi 342.000 dinara.

Policajac je opljačkao trafiku, benzinsku pumpu i kladionicu u Aleksandrovcu i kazino u Kruševcu. Kriminalne radnje odvijale su se od prošlog leta do 7. aprila. Istraga je utvrdila da je pljačkao sa fantomkom preko glave.

– Fantomka, dukserica i torbica iz zadnjeg “poduhvata” pronađeni su nedaleko od mesta zadnjeg počinjenog krivičnog dela, bili su bačeni, na gomili kod nekih drva, pa se pretpostavlja da je trebalo da se vrati po te stvari. Osumnjičeni je uhapšen, odmah i saslušan i jedno vreme bio u pritvoru kako ne bi uticao na svedoke – kaže izvor iz istrage.

Za krivično delo razbojništvo predviđena je kazna od dve do čak 10 godina zatvora, dok je jedna do osam godina propisana za tešku krađu na drzak način.

(Izvor: Srbija Danas)

Comments

comments