Politika

“Investitor Beograda na vodi prodaje imovinu jer nema novca da završi posao”

Konsultant za strane investicije Mahmut Bušatlija rekao je da vest da predsednik kompanije Emar (Emaar) iz Dubaija Mohamed Alabar, koji je suinvestitor sa državom Srbijom u projekat Beograd na vodi, prodaje imovinu u vrednosti 1,4 milijardi dolara u jeku pada cena nekretnina govori da ima velikih problema u finansiranju njegovih projekata i da bi i to beogradsko naselje moglo dobiti novog vlasnika.

Fajnanšel tajms preneo je vest da kompanija Emar prodaje hotele, moderne škole i klinike u nastojanju da sakupi sredstva, prodajom imovine koja nije osnovna, ali u trenutku kada su u Dubaiju pale cene nekretnina.

PROČITAJTE JOŠ: NAPREDNJACI OTELI AUTOMOBILE BOLESNOJ DECI!

“Alabar je finansijer velikih projekta, ali tuđim parama, tako što njihove vlasnike, vuče za rukav i ubeđuje da ulože novac u to što im nudi. On je poznat kao manipulator koji muva tuđim parama i verovatno se preinvestirao, pa mu nedostaju sredstva za druge obaveze”, rekao je Bušatlija.

Dodao je da je Alabar poznat i po tome što planira da napravi novi Kairo što bi koštalo od 60 do 80 milijardi dolara i da je omiljen i u Crnoj Gori gde često boravi.

Cela Amerika, kako je rekao Bušatlija, pola godišnjeg profita ostvaruje, ne gradnjom i proizvodnjom neke robe, već manipulacijama na sekundarnom finansijskom tržištu, a “tako funkcioniše i Alabar”.

“Tramp (američki predsdnik Donald) je počeo da otkriva da Amerika ima deficit u robnoj razmeni sa svim razvijenim zemljama, a to potvrđuje da je u razmeni sa Kinom uveo carine na proizvode visoke tehnologije, a Kina je mogla jedino na soju i viski, a Evropa je uključila i motore”, rekao je Bušatlija.

PROČITAJTE JOŠ: NIJE MOGLA VIŠE: NAPREDNJACI SU JE MESECIMA MALTERTIRALI I MORALA JE DA PODNESE OSTAVKU!

Istakao je da, ako se Alabar preinvestirao, mora napraviti prioritete u otuđenju imovine, pa bi i Beograd na vodi mogao da ponudi na prodaju jer mu taj projekat, iako vredan oko 3,5 milijardi evra, sigurno neće donositi visok profit jer će ga, ne bez razloga finansirati 30 godina, sa samo po oko 100 miliona evra godišnje.

“Kada Arapi očekuju visok profit i kada im je važan neki projekat oni ga realizuju za dve godine”, rekao je Bušatlija.

Dodao je da bi struktura investicije u Beograd na vodi, kao zajedničkog projekta države Srbije i Alabara morala biti javna, ali da to ne poštuje ni država Srbija, a kod Arapa je, kao je rekao, to uobičajeno jer ulažu svoje pare.

Bušatlija je ocenio da je Beograd na vodi “Kula u oblacima” koja gleda s jedne strane na reku, a s druge u favele koje ne mogu da se sruše jer su ranije legalizovane.

“Srbija je jedina zemlja u svetu koja je zbog Beograda na vodi zatvorila železničku stanicu u centru grada i tako ruinirala i samu lokaciju”, rekao je Bušatlija.

PROČITAJTE JOŠ: JEZIVO PONAŠANJE SNS-A: NOVIM ZAKONOM DRŽAVA IMA PRAVO NA VAŠE ORGANE NAKON SMRTI!

(izvor: autonomija.info)

Comments

comments