Politika

ISPAO SI SMEŠAN: Rasimu laknulo, oduševljen zbog odlaganja rekonstrukcije

Svi znamo da je Rasim Ljajić večni ministar za šta god treba u svakoj od Vlada u poslednjih petnaestak godina. I dok su nas iz SNS-a zamajavali prethodnih meseci pričom o rekontrukciji Vlade, da bi je ne kraju odložili “na neodređeno vreme”.

PROČITAJTE JOŠ: PRETNJE VOĐI PROTESTA U POŽEGI: ŽENA TI JE SAMA, ŠUMA JE BLIZU, A KOMŠIJE DALEKO!

Ipak, izgleda da je jedan od onih koji su strepeli od najavljene “rekonstrukcije” bio i Rasim Ljaljić, ministar trgovine, turizma i telekomunikacija. On je, gostujući jutros na TV Prva izjavio da je sa “oduševljenjem i olakšanjem” primio vest da se rekonstrukcija Vlade – odlaže!

– Sa velikim olakšanjem, ali ne zato da li će biti rekonstrukcije već da ne odgovaram na ta pitanja, pojma nemam niti sam uključen, a to je najčešće postavljeno pitanje od novinara – rekao je Ljajić.

Svi koji prate politiku, naravno, znaju da je Rasimu laknulo zato što je odluka o tome da li će ostati na čelu svog ministarstva odložena na neodređeno, što znači da i samim tim on ostaje ministar do daljnjeg.

PROČITAJTE JOŠ: TUŽNA ISPOVEST: KAKO SAM ZBOG POSLANIKA SNS-A DOBIO OTKAZ

Pogledajte koja sve ministarstva je do sada vodio Rasim:

Posle petooktobarskih promena izabran je za ministra za nacionalne i etničke zajednice u Vladi SRJ. Marta 2003. izabran je za ministra za ljudska i manjinska prava u Savetu ministara SCG. Na izborima 2012. njegova stranka je nastupala na listi Demokratske stranke, ali je prilikom formiranja Vlade podržao koaliciju SNS-SPS-URS i postao potpredsednik Vlade i ministar unutrašnje i spoljne trgovine i telekomunikacija. Na izborima marta 2014. godine SDPS je nastupio u koaliciji sa SNS.

Aprila 2014. godine izabran je za potpredsednika Vlade i ministra za trgovinu, turizam i telekomunikacije. Na toj funkciji je ostao i nakon izbora održanih u aprilu 2016.

PROČITAJTE JOŠ: VOJICI PORUČILI VULINU: DOSTA SA LEČENJEM KOMPLEKSA!

Na kraju, jasno je zašto je “ministru za sve što treba” laknulo i zašto je sa oduševljenjem prihvatio vest od odlaganju rekonstrukcije.

Comments

comments