Politika

Tužna ispovest: Kako sam zbog poslanika SNS-a dobio otkaz

Kartel zvani Srpska napredna stranka toliko je duboko zašao u sve pore društva da njegovi moćnici misle da oni trebaju da se pitaju za sve živo, pa čak i za svakodnevne stvari, kao što je na primer, zaposlenje svakog od nas. Nedavno smo već pisali o majci troje dece koja je zbog toga što nije želela da postane član SNS-a bila pred otkazom.

Ovu priču iz Vršca ovih dana prati još jedna tužna priča u kojoj je glavni lik moćnik SNS-a koji se toliko osilio da je odlučio da utiče na jedan medij, kako bi bez posla ostao novinar koji njemu nije po volji!

PROČITAJTE JOŠ: DEBEO DOSIJE RADOIČIĆA: OD SVEGA, PLATIO SAMO ZA FALSIFIKAT LIČNE KARTE!

Novinar čačanske TV Telemark Nebojša Jovanović (na slici desno) izjavio je da je dobio otkaz na toj televiziji zato što se visoki funkcioner Srpske napredne stranke (SNS) iz tog grada žalio na njegove tekstove koje objavljuje u lokalnim sedmičnim novinama Čačanske novine.

Jovanović je rekao agenciji Beta da mu je menadžment TV rekao da je imao sastanak sa biznismenom i republičkim poslanikom Ostojom Mijailovićem na kome se on žalio što je Jovanović u lokalnom listu Čačanske novine pisao “negativno” o njemu.

– Kao uslov da nastavim da radim na TV, menadžment je tražio da napustim Ozon medija u okviru koga radi Ozon radio, portal Ozon Press i sedmičnik Čačanske novine gde sam stalno zaposlen, što sam ja odbio – rekao je Jovanović.

On je dodao da je vlasnik TV rekao da se Mijailović žalio zašto Jovanović radi na TV političku emisiju, a istovremeno radi za Ozon, koji prema Mijailovićevoj oceni njega “napada”.

Prema rečima Jovanovića, vlasnik TV je istakao da mu Mijailović nije izričito rekao da bi trebalo da ga otpusti, već da je on “shvatio poruku” i da “ne može da rizikuje da izgubi finansijska sredstva koja ima od lokalne samouprave za direktan prenos sednica čačanske Skupštine i okolnih gradova na medijskim konkursima”.

PROČITAJTE JOŠ: “GLEDAJ SVOJA POSLA”: KAKO JE SNS BAHATO OKUPIRAO CEO GRAD!

Jovanović je dodao da je Mijailović nekoliko puta gostovao u emisiji “Oštrica”, koju je on vodio na TV Telemark i da nikada nije imao primedbu na način kako je on vodio tu emisiju i istakao da sa Mijailovićem (na slici ispod) nije imao nikakav sukob.

– Radio sam svoj posao profesionalno kao i uvek do sada, a mislim da je ovo najava još žešćih pritisaka na Ozon Press i Čačanske novine. Žalosno je što su mediji danas dovedeni u situaciju da zavise od volje političara – rekao je Jovanović.

Jovanovć je na regionalnoj TV Telemark radio poslednjih nekoliko godina kao honorarni saradnik, na kojoj je bio autor emisije “Oštrica” u kojoj su bile zastupljene debate sa političarima i vladajućih i opozicionih stranaka, a radio je i priloge za informativni program.

PROČITAJTE JOŠ: SINIŠA PONOVO LAGAO: METRO TEK 2033. GODINE!AKO BUDE I TAD…

Nebojša Jovanović se novinarstvom bavi od 1997. godine, bio je dopisnik dnevnih više dnevnih listova i saradnik portala Istinomer, kao i ANEM-a. U redakciji Čačanskih novina se nalazi od osnivanja tog nedeljnika.

(izvor: moravainfo.rs)

Comments

comments