DruštvoPolitika

Jeremić: Ne veruj Vučiću ni kad…

Aleksandar je prekjuče objavio da u vreme beogradskih izbora neće biti i parlamentarnih. Međutim, ko je živeo u Srbiji poslednjih pet godina zna da njemu baš ne treba da se veruje na reč, kad govori o bilo čemu. Tako da je realno da još uvek postoji dilema da li će biti (i) parlamentarnih izbora ili ne.

“Naravno da ovo nije konačna odluka, jer Aleksandar Vučić,, koliko ja vidim, nisam insajder i nemam nikakva insajderska saznanja, ali ovo što sam ja gledala ovih godina – on voli da drži opoziciju u tom stanju iščekivanja, zašto ne reći i straha”, smatra novinarka Ljiljana Smajlović.

“Ova vest koju je Vučić sinoć saopštio je obradovala pre svega opoziciju, jer opozicija još nije spremna za beogradske izbore, a ne za neke vanredne parlamentarne. Ja sam od onih koji smatraju da upravo kad nešto Vučić tvrdi da sigurno neće biti – da će to vrlo verovatno biti”, kaže analitičar Cvijetin Milivojević.

To kažu analitičari, a jedini ko je iz opozicije, za sada, javno izneo sumnju u Vučićeve reči je – Vuk Jeremić.

“Ne verujem da smo stigli do poslednjeg čina drame, a mi u opoziciji treba da nastavimo kao što smo i do sada, treba da se pripremamo za izbore na svim nivoima. Zapravo, rekao bih da su parlamentarni izbori možda izvesniji nego pre”, rekao je lider Narodne stranke.

Govoreći o predstojećim beogradskim izborima, Jeremić je ocenio da je pobeda opozicije “vrlo realna” ako svi u “pravoj opoziciji budu razumni i jedinstveni”.

Upitan da li postoji mogućnost da na predstojećim izborima za Skupštinu Beograda zajednički nastupe – Narodna stranka, Pokret slobodnih građana, pokret Dosta je bilo i pokret Dveri, Jeremić je odgovorio da za to “još uvek nije kasno, iako vreme ubrzano ističe”.

“Nadam se da će se svi trgnuti i stupiti u zajednički front”, rekao je Jeremić.

(izvor: N1)

Comments

comments