Društvo

Jeremić: vlast potcenjuje koronavirus

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je danas da postoje “svi razlozi za zabrinutost” zbog potcenjivačkog stava države prema opasnosti od širenja koronavirusa i to u trenutku kada Turska objavljuje da će izbeglicama iz Azije otvoriti granice za put ka Evropi.
“Situacija bi brzo mogla da se veoma zakomplikuje kako zbog bezbednosnih razloga, tako i zbog zdravstvenih. Turska je jutros objavila ono na šta sam više puta upozoravao i zbog toga bio napadan zbog navodnog širenja panike – da će otvoriti sve svoje granice prema Evropi i da više neće zaustavljati nikoga. Razlog su ratne operacije na Bliskom istoku“, rekao je Jeremić u Novom Sadu na tribini “Ko se boji bojkota”.

“Od trojice ključnih čelnih ljudi srpskog sistema odbrane i bezbednosti ministra policije, ministra odbrane i šefa BIA najpouzdaniji ima svima poznat i ne naročito pohvalan nadimak, a vrhovni komandant im je zreo za lečenje”, naveo je Jeremić.

Jeremić je istakao da je u takvoj situaciji “izuzetno neodgovorno biti nezabrinut, i to ne od juče, nego već duže vreme”.

“To vreme nas je naučilo da vlast SNS-a i Aleksandra Vučića neće biti smenjena, nego oborena i to je njen izbor. Parazitiranjem i učestvovanjem u sistemu koji je stvorio režim ne da nećemo promeniti vlasti i okolnosti u kojima živimo nećemo je na ozbiljan način čak ni dovesti u pitanje. Zato je bojkot apsolutno jedini put časnih i svesnih ljudi”, rekao je Jeremić.

Jeremić je istakao da vlast mora biti promenjena što pre, i da zato više nema vremena da se “glume dijalozi, i da se nakon ulaska u parlament čeka još četiri godine”.

“Pitanje je šta će se dogoditi za samo četiri meseca i zato moramo do maksimuma da ubrzamo procese koji mogu voditi promenama. Bojkot je zato jedini put, i iz pragmatičnih razloga”, rekao je Jeremić i dodao da “niko čestit, pošten i mukom nenateran” neće izaći na “lažne izbore” najavljene za 26. april.

“Svi koji u Srbiji stiču korist od politike i žive na račun naroda, bez obzira da li su na vlasti ili glume opoziciju, izaći će na izbore i biće u jednom taboru. Na izbore izlaze samo Vučić i njegovi sateliti, hteli oni to da priznaju ili ne“, rekao je Jeremić.

Comments

comments