Politika

Jerkov spustila loptu zbog mira u kući – kraj drame Demokratske stranke

Članovi Glavnog odbora Demokratske stranke koji su, zabrinuti zbog situacije u stranci potpisali saziv za održavanje sednice Glavnog odbora 7. mart, ovaj zahtev neće zvanično podneti kako se kriza u stranci ne bi dodatno produbljivala, navela je Aleksandra Jerkov, potpredsednica DS.

Iako je tokom prethodna dva dana 147 članova Glavnog odnora Demokratske stranke iskoristilo svoju statutarnu mogućnost i potpisalo saziv za održavanje sednice Glavnog odbora 7. marta, zbog zabrinutosti situacijom u stranci, ovaj zahtev neće biti zvanično podnet kako se kriza u stranci ne bi dodatno produbila, navela je Jerkov.

Kako je ona navela, zahtev neće biti podnet i kako podele u DS ne bi potpuno ugrozile opstanak „najjače, najveće i najstarije opozicione organizacije koja je kroz istoriju pokazala da bez nje ne može biti ni moderne ni demokratske Srbije“.

“Kao odgovorni ljudi, pre svega prema građanima Srbije koji su s pravom razočarani u nas Demokrate i koji sa još većim pravom od nas očekuju drugačiji odnos, članovi Glavnog odbora koji su potpisali peticiju sačekaće sednicu koju je zakazao predsednik stranke, iako gotovo mesec dana nakon isteka statutarnog roka”, dodala je ona.

Po rečima potpredsednice DS, jasno je da se polemike moraju voditi samo na stranačkim organima i tamo donositi odluke o daljem funkcionisanju stranke i odnosu prema činjenici da pojedini članovi predsedništva izlaze na izbore uprkos odluci o bojkotu i dosadašnjoj i budućoj politici stranke. Istakla je da svo u DS moraju biti svesni činjenice da se sve odluke stranačkih organa moraju poštovati i odnosiit na sve i da o njima, poput odluke o bojkotu izbora, nema ni pregovora ni dogovora.

“Svi u Demokratskoj stranci moramo znati da nam je jedini neprijatelj režim Aleksandra Vučića. Nikada i ni pod kojim uslovima niko iz naše stranke. Zato pozivam sve da prekinu sve javne debate o unutarstranačkim stvarima, da prestanu da diskredituju svoje saborce i da ne gube fokus u borbi koju samo Demokratska stranka može da dobije”, istakla je Jerkov.

Demokratska stranka, kako je rekla, nikada ne sme da zaboravi da je stranka u kojoj svi organi rade svoj posao oslobođeno da pritisaka, stranka odgovornih ljudi koji slobodno misle i deluju.

“Članovi Glavnog odbora koji su potpisali inicijativu spremni su da taj duh stranke očuvaju, baš kao i hiljade članova koji i dalje veruju da su deo jedine stranke koja može da pobedi Srpsku naprednu stranku, jer toliko dugujemo svima onima koji su DS gradili”, zaključila je.

Na građanima je da se pitaju koliko je zaista Demokratska stranka jaka i koliko može pozivati na jedinstvo kada se u samoj stranci dešavaju takva deljenja i nesuglasice od samog vrha preko članstva.

Comments

comments