Politika

Lutovac se zahvalio Paunoviću: “Razumemo njegovu odgovornost prema Paraćinu”

Predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac zahvalio se Saši Paunoviću, predsedniku opštine Paraćin,  na energiji i znanju koje je uložio u DS i na demokratičnosti koju je pokazao zastupajući svoj stav o izlasku na lokalne izbore u Paraćinu, prenosi N1.

“Kao predsednik stranke, u ime svih članova Saši mogu da zahvalim što je svoj stav iznosio na stranačkim organima i što je time pokazao da uvažava ne samo interes stranke, već i svakog člana i članicu stranke u kojoj je proveo dvadeset i osam godina. Takođe, što je najvažnije, mi razumemo njegovu odgovornost prema građanima Paraćina i zbog toga još više cenimo njegov napor što je svoj stav zastupao na način da ne ugrozi funkcionisanje stranke”, podvukao je Lutovac.

Predsednik Demokratske stranke ponovio je da je nedvosmislena odluka da njegova stranka bojkotuje naredne lažne izbore na svim nivoima i da će Demokratska stranka koju on vodi dosledno i principijelno poštovati svoje odluke, te da će svi koji se ne budu pridržavali stranačkih odluka biti sankcionisani na način koji to pripisuje Statut stranke.

“Demokratska stranka poštuje različita uverenja svojih članova, sve dok razlike ne ugrožavaju interes stranke i javni interes, a demokrate čvrsto veruju da je bojkot ovog režima i režimskih lažnih izbora jedini ispravan put ka dostojanstvenom životu svih građana i građanki naše zemlje”, navodi se u saopštenju DS.

Predsednik opštine Paraćin i dosadašnji zamenik predsednika DS Saša Paunović saopštio je danas da je doneo odluku da istupi iz članstva i sa funkcija u toj stranci, dodajući da će na predstojećim lokalnim izborima u Paraćinu nastupiti na listi koju će činiti lica koja su i do sada učestvovala u radu njegove lokalne koalicije.

Koliko je siguran opstanak Demokratske stranke u bojkotu, saznaće se u toku kampanje, pošto je i pre raspisivanja izbora došlo do neslaganja i sukoba u samom predsedništvu.

Comments

comments