Društvo

Još jedan dil Crkve i naprednjaka: Vesić najavio novu zgradu za Irineja!

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio je projekat nove zgrade – sedišta patrijarha i Svetog sinoda na platou kod Hrama Svetog Save, navodi se u današnjem saopštenju gradskog Sekretarijata za informisanje.

Nakon kompletne rekonstrukcije ovog platoa, hram bi trebalo da zauzme njegovo centralno mesto, precizirao je Vesić, gostujući na Radiju „Slovo ljubve“.

PROČITAJTE JOŠ: NAJVEĆI PROIZVOĐAČ LAŽNIH VESTI JE ALEKSANDAR VUČIĆ

On je rekao da su u dogovoru sa patrijarhom Irinejom angažovali tim arhitekata koji će početi da radi na arhitektonskom uređenju platoa ispred Hrama Svetog Save.

Vesić je rekao da „hram mora da bude centralno mesto na tom platou, odnosno sve staze treba da vode ka njemu“.

„U okviru kompletne rekonstrukcije platoa radiće se i projekat nove zgrade gde će biti sedište njegove svetosti i Svetog sinoda, tako da će sve biti jedinstvena celina. Prirodno je da sedište patrijarha bude pored Hrama Svetog Save i da ovo mesto postane saborno mesto naše crkve i realno, našeg naroda“, istakao je Vesić.

Završetak radova na Hramu Svetog Save izuzetno je bitan za grad, ali i za čitav narod i crkvu, dodao je Vesić. Hram je važan i za turizam jer se sa Kalemegdanom i Skadarlijom nalazi među tri najposećenija mesta u Beogradu, istakao je on.

PROČITAJTE JOŠ: INSPEKTOR-NAPREDNJAK DANJU BIJE I PRIVODI, A NOĆU DRŽI KAFANU U CENTRU GRADA!

Vesić je istakao da već dugo vremena postoji ideja da se uredi plato ispred Hrama Svetog Save koji nije urađen onako kako bi trebalo.

„Imamo stalni dijalog i dobru komunikaciju sa Srpskom pravoslavnom crkvom i sve eventualne probleme rešavamo u hodu“, naveo je.

PROČITAJTE JOŠ: OPET PRETI: NEĆETE MOJ PLAN ZA KIM? ONDA ĆETE DA BRANITE I VRANJE!

(izvor: danas.rs)

Comments

comments