Uncategorized

Još luđe od “ravne zemlje”. Naša planeta je šuplja, a unutar nje žive vanzemaljci, nacisti i vikinzi…

Zagovornici teorije da je unutrašnjost Zemlje šuplja veruju da unutar nje, u svojevrsnom Rajskom vrtu, žive vanzemaljci koji su na sebe preuzeli ulogu “čuvara planete”, te odatle paze da se stanovnici Zemlje ne istrebe međusobno nuklearnim oružjem.

Pseudonaučna teorija o Zemlji kao ravnoj ploči nije jedina te vrste. Odavno, naime, postoje i zagovornici sasvim suprotne teorije prema kojoj je naša planeta šuplja i da se unutar nje nalazi rajski vrt.

Postoji čitava zajednica ljudi koji veruju da u šupljoj utrobi Zemlje živi šaroliko društvance koje čine superiorna vanzemaljska bića (u ovom slučaju bolje je reći – unutarzemaljska), Vikinzi i nacisti.

Takozvani šupljozemljaši veruju da su u rajski vrt unutar planete Zemlje NLO-ovima stigla i nastanila ga vanzemaljska bića preuzevši na sebe ulogu „čuvara planete“, i koji odatle nadziru stanovnike Zmlje da se ne bi međusobno istrebili nuklearnim oružjem. Isti ti teoretičari zavere veruju da su u ogromnoj šupljini unutar Zemlje utočište našli i Vikinzi, kao i besmrtni nacisti koji su se tamo sklonili posle Drugog svetskog rata.

Jedan od vodećih zagovornika ove pseudonaučne teorije, Rodni Klaf, tvrdi da pokret „šupljozemljaša“ ima na hiljade sledbenika i da njihov broj konstantno raste.

Klaf je toliko uveren u teoriju o šupljoj zemlji u kojoj postoji raj sa vlastitim solarnim sistemom da je 2007. organizovao putovanje u središte zemlje kroz jedan od ulaza koji se navodno nalazi na Severnom polu. Ekspedicija je trebalo da košta 15 hiljada funti, ali je na kraju ipak otkazana. Osim navodnog ulaza u unutrašnjost zemlje na Severnom polu, oni tvrde da još jedan ulaz postoji i na Himalajima.

Klaf i ostali sledbenici ove bizarne teorije takođe veruju da je na isti način šupalj i Mesec, kao i ostale planete, dok sa prezirom odbacuju teoriju „ravnozemljaša“.

„Ne znam kako oni koji tvrde da je Zemlja ravna mogu biti toliko zbunjeni. Oni očigledno potpuno greše jer Zemlja nije ravna nego šuplja”, samouvereno kaže Klaf.

Za vanzemaljce koji žive unutar Zemlje Klaf tvrdi da redovno špijuniraju stanovnike Zemlje koji žive na površini planete putem letelica i NLO-ova.

https://www.youtube.com/watch?v=nIIsbcq-eQ0

(Izvor: Kurir)

Comments

comments