Društvo

Jovanović: “Simonovićeva destinacija mora da bude Zabela”!

Šef odborničke grupe Saveza za Srbiju (SzS) u Skupštini Beograda Nikola Jovanović izjavio je danas da je Skupština opštine Grocka konstatovala ostavku Dragoljuba Simonovića na mesto predsednika te opštine.

“Dobili smo informaciju da je njegova ostavka konstatovana, da više nije predsednik opštine Grocka. Zadovoljni smo time ali njegova prava destinacija mora biti Zabela”, rekao je Jovanović novinarima ispred zgrade opštine Grocka.

Jovanović je rekao da Simonović, koji je optužen da je nalogodovac paljenja kuće novinara Milana Jovanovića, danas politički odgovora i da se nada da će odgovarati i krivično.

PROČITAJTE JOŠ: ORGANIZATOR PROTESTA U JAGODINI IZBAČEN SA POSLA!

Ispred zgrade Skupštine opštine Grocka okupilo se i nekoliko desetina simpatizera Srpske napredne stranke (SNS) koji uzvikuju parole poput: “Boško, fašisto”, “Gde su vam testere”, “Lopovi, lopovi”, itd.

“Doveli su ove ljude kao podršku čoveku koji se bavio kriminalom u svojoj opštini i koji je preko policajca naručivao ubistvo Milana Jovanovića. Sram bilo odbornike vladajuće većine koji ga već dva meseca smenjuju”, kazao je Jovanović.

Predsednik Levice Srbije i jedan od lidera SzS Borko Stefanović ocenio je da je “velika sramota” što je Srpska napredna stranka “dovela ljude iz Smedereva” da, kako je rekao, “brane” predsednika opštine Grocka.

“Džaba mu ljudi zaposleni u javno-komunalnim preduzećima koje su u radno vreme doveli ovde da ga brane. Srećni smo što smo svi zajedno doprineli da taj čovek više nije predsednik opštine. Ovo je za nas početak njegovog krivičnog puta koji će se završiti tamo gde mu je mesto, iza rešetaka”, kazao je Stefanović.

Komentarišući istovremeno okupljanje simpatizera SNS ispred zgrade opštine Grocka, lider pokreta Dveri Boško Obradović ocenio je da je to “uvod u neku vrstu bratoubilačkog rata” i potvrda da predsednik Srbije Aleksandar Vučić “želi sukobe” izmedju gradjana.

PROČITAJTE JOŠ: PODRŠKA STIŽE I IZ SVETA: REPORTERI BEZ GRANICA PORUČILI RTS-U DA POČNE SA OBJEKTIVNIM IZVEŠTAVANJEM

“To nikada niko nije radio. Jedino je naš skup prijavljen a ovde nema policije. Jasno je da Vučić želi sukobe izmedju gradjana, to vam govori da definitivno nije normalan. Ako je ostavka Simonovića konstatovana, mi smo zadovoljni i mirno ćemo se razići. Mi nismo ovde zbog nasilja, tražimo amo elementarne demokratske uslove dok Aleksandar Vučić ne želi mir”, rekao je Obradović.

On je ocenio da Srbiju čekaju “turbulentna vremena”.

“Sledeći koga ćemo posetiti je Milutin Jeličić Jutka u Brusu, pa idemo u Koridore Srbije kod Zorana Babića, pa u Suboticu kod Bogdana Labana, kod Željka Mitrovića u Pink i tako redom, do Vučića, dok ne podnese ostavku”, kazao je predsednik Pokreta Dveri.

PROČITAJTE JOŠ: (VIDEO) AKTIVISTI SNS PRETILI SILOVANJEM UHAPŠENIM MLADIĆIMA!

(izvor: BETA)

Comments

comments