Društvo

Jovanović: Uhapšeni za paljenje moje kuće nema motiv, iza svega stoji predsednik opštine

U životu za njih nikada nisam čuo. Niti sam o njima ikada išta pisao – ovim rečima je novinar portala “Žig info” prokomentarisao hapšenje tri osobe koje je policija označila kao nalogodavce i izvšioce paljenja njegovog doma u Grockoj. Dodao je, međutim, da je pisao najviše o predsedniku opštine Grocka Dragoljubu Simonoviću, za koga je izneo sumnje da stoji iza čitavog slučaja.

Jovanović, koji je ostao bez ičega, nakon što mu je zapaljena garaža, a požar potom progutao celu kuću, kaže da je u strahu i da se neće osećatio sigurno sve dok pravi nalogodavci ne budu privedeni pravdi.

PROČITAJTE JOŠ: ER SRBIJA ZABRANILA NEZAVISNE NEDELJNIKE NA AERODROMU?!

S druge strane, kako je u nedelju saopštio ministar Nebojša Stefanović, policija je uhapsila “nalogodavca i dve osobe koje su osumnjičene da su izvršile ovo krivično delo.

Stefanović je, na konferenciji za štampu, rekao da je dva lica A.M. (1993) i B.C.Š (1981) za ovo krivično delo angažovao I.N. (1977) iz opštine Grocka.

Identitet uhapšenih je potom otkriven u javnosti, a kako je saopštio UNS koji je i naveo puna imena i prezimena uhapšenih (Aleksandar Marinković, Bojana Cvetković – Šijacki i Igor Novaković), oni su praktično tipovali Jovanovića zbog duga koji je Marinković imao prema Novakoviću i koji je izvršenjem ovog krivičnog dela navodno “prebijen”.

U međuvremenu, portparolka Drugog osnovnog tužilštva Milica Ljubičić saopštila je da je Bojana Cvetković – Šijacki priznala krivicu i zaključila sporazum o priznanju krivičnog dela s tim tužilaštvom. Po tom sporazumu, osuđena na šest meseci kućnog zatvora i novčanu kaznu od 50.000 dinara.

Međutim, Jovanović za imena troje osumnjičenih prvi put čuje: U životu za njih nikada nisam čuo. Niti sam o njima ikada išta pisao – kazao je on na N1.

Naveo je, međutim, da je pisao najviše o predsedniku opštine Grocka Dragoljubu Simonoviću, koja i smatra odgovornim Navodi i da njegove prve i za sada nezvanične informacije o jednom od uhapšenih Igoru Novakoviću, sugerišu da je reč o osobi koja radi u obezbeđenju opštine Grocka.

– Zašto bi on angažovao ljude da zapale meni kuću i pokušaju da me ubiju, kad motiva za to nema, nemoguće je da je on nalogodavac, a ja i dalje sumnjam da iza njega stoji Dragoljub Simonović – kaže Jovanović.

PROČITAJTE JOŠ: DRAGAN VELIKIĆ: “REŽIM SE MOŽE SKINUTI SAMO NA ULICAMA”

Iz MUP-a za sada bez novih informacija, Za N1 su, na pitanje o ovom slučaju i stvarnim nalogodavcima, naveli da nisu u mogućnosti govore o motivima i drugim detaljima kako ne bi ugrozili nastavak istrage, imajući u vidu da se istraga nastavlja.

Jovanović, međutim, nije prvi novinar portala “Žig info” koji se našao na meti nasilnika. Istraga još traje i u slučaju Željka Matorčevića, urednika tog portala, koji je pretučen početkom oktobra. Posle napada su mu, kaže, policajci dolazili i u bolnicu. Ipak, brzo su prestali da mu išta govore o slučaju, sve do nedavno.

Slučajnost ili ne, kada se desilo ovo sve sa Milanom, nažalost, odjednom je istraga ponovo pokrenuta, opet su me zvali na prepoznavanje lica, izvinili se da je inspektor bio na bolovanju, navodno, i da opet kreću s tom istragom – priča Matorčević.

Za istražne organe napadnuti novinari imaju samo jedan zahtev. Matorčević kaže da ga najviše zanima ko je nalogodavac, a Jovanović ističe: Sutra će (nalogodavac) da angažuje nove izvršioce.

Dokle god je nalogodavac na slobodi, Jovanović kaže da strahuje za svoju bezbednost i dodaje da mu policija nije ponudila zaštitu.

PROČITAJTE JOŠ: KOME TREBA JOŠ 1000 KOMUNALNIH POLICAJCA?!

(izvor: blic.rs)

Comments

comments