Društvo

Kada sipamo 10 litara goriva, SNS nam uzme 800 dinara!

Najava novih povećanja cena goriva je, kao što verovatno već znate, podigla Srbiju na noge. Ako je sudeći prema najavama na društvenim mrežama, okupljanje koje je zakazano za ovaj petak u 17 časova, održaće se u mnogim gradovima širom Srbije. Posle dugo vremena, biće to jedan protest koji će istovremeno odjeknuti u čitavoj zemlji.

Dok se spremamo da i sami izađemo na protest, a pozivamo i sve čitaoce Gerile da urade to isto, naleteli smo na jedan zanimljiv podatak. I odmah nam je postalo jasno zašto SNS toliko želi da podigne cene goriva.

PROČITAJTE JOŠ: VESELINOVIĆ ZA GERILU: AKO CENE GORIVA NE PADNU, PROTEST U PETAK BIĆE SAMO PRVI U NIZU!

Reč je naravno o akcizama na gorivo. Kada sipamo gorivo na pumpi, mi ustvari, zajedno sa cenom goriva platimo i još određeni procenat, a taj procenat se posle toga slije u državnu kasu. Gde ide iz državne kase – dobro znamo! Dokazano je više puta da naprednjaci na različitim nivoima vlasti te pare strpaju sebi u džep.

Uglavnom, računica kojom se vode naprednjaci je jasna, a ovom zanimljivom “vučićevskom matematikom” pozabavio se poslanik u Narodnoj skupštini i prvi čovek “Pokreta za preokret”, Janko Veselinović.

PROČITAJTE JOŠ: OVO JE (VALJDA) REKORD – ANA BRNABIĆ ZA 15 MINUTA IZGOVORILA 15 LAŽI!

On je došao do sledeće računice: kada sipate jedan litar goriva, Vlada (dakle SNS, odnosno, da se ne lažemo – Vučić) nam uzmu 80 dinara. Za 10 litara ta cifra poraste na 800 din. U zavisnosti od toga koliki imate rezevoar na vašem vozilu, naprednjaci vam prosečnu uzmu cifru kojom možete da platite ručak za nedelju dana!

Da se razumemo: zbog akciza je gorivo u Srbiji skuplje nego u gotovo svim zemljama Evrope, dok je kvalitet istog upitan. Glupo je dozvoliti da se naprednjaci i njihovi koalicioni partneri i dalje bogate na ovoj otimačini!

PROČITAJTE JOŠ: SRBIJA SE UJEDINJUJE PROTIV NOVIH CENA GORIVA, POZNATA MESTA OKUPLJANJA NA PROTESTIMA!

Comments

comments