Društvo

Kafići se otvaraju, evo kako će to izgledati

Danas je prvi dana kako su kafići u Srbiji ponovo otvoreni nakon dva meseca od kako je uvedeno vanredno stanje zbog pandemije koronavirusa COVID-19.

Tome je prethodila preporuka Zavoda za javno zdravlje Beograd, a mi vam prenosimo najvažnije preporuke kako bi vam olakšali tranziciju povratka u kafiće.

Prvenstveno se preporučuje da lica koja rade u direktnom kontaktu sa ljudima (na dostavi hrane, pića…) nose rukavice, maske i po mogućnosti vizire.

Make za lice takođe moraju nositi i gosti ugostiteljskih objekata prilikom ulaska i preuzimanja hrane i pića, a bez maske mogu biti isključivo dok sede za svojim stolom.

Kada je u pitanju sedenje za stolom preporuka Zavoda za javno zdravlje jeste i to da stolovi budu na razdaljini od najmanje 2 metra ili (ukoliko to nije moguće) između stolova postoji neka fizička barijera.

Ukoliko vam je potreban šećer za kafu, kečap, senf ili slično više ga nećete dobiti u dozerima za zajedničku upotrebu zato što je preporukom zabranjeno korišćenje istih.

Ono što će se takođe izbaciti iz upotrebe jesu i plastificirani meniji tako da će se isti bacati u smeće nakon upotrebe.

Ugostiteljske objekte treba redovno provetravati zato što je iz upotrebe isključena i veštačka ventilacija.

Comments

comments