Društvo

Kako Andrej Vučić pere milione preko prodaja kamera za bezbednost

U Inbox nam je stiglo još jedno pismo čitaoca, koji govori o mutnim radnjama vezanim sa ugradnjom bezbednosnih kamera.

Tekst prenosimo u celosti:

 

Sve češće opštine po Srbiji kupuju opremu marke http://dahuasrbija.com/ firme koja je u vlasništvu Andreja Vučića. Na desetine gradova kupilo je ovaj sistem, ali su vrlo retki gradovi gde ovaj sistem radi i koji je povezan zaista sa policijom.

Prva stvar koja je bitna, to je da za nabavku ovog sistema ne postoje tenderi koji su obavezni po zakonu, vec se isključivo nabavljaju od pomenute firme, i to se smatra kao nešto najnormalnije.

Druga bitna stvar, na ovaj način pomenuta firma zarađuje milione evra, preko svojih SNS kadrova u čitavoj Srbiji.

Šaljemo vam slike iz Arandjelovca koji je bio jedan od prvih gradova u kojem je ova “oprema postavljena” ali gde naravno nikad nije prorpadila. Predsednik opštine Bojan Radovic na ovaj način ostetio je budžet grada za vise desetina hiljada evra i na sledećem linku pričao je šta će sve uraditi, ali od toga naravno nije ispunjeno ništa, a gradskoj policijskoj stanici naravno da ne postoji soba za “monitoring”
RTVSumadija.com

Kamere stoje već par godina, a sada su već kako to biva u Srbiji, polomljene i pokvarene, a firma od Andreja Vučića je zaradila milione. To je još jedan rudnik zlata poput win wina i ostalih firmi preko kojih se opštinama prodaje kompjuterska oprema.

Inače ove kamere se plaćaju desetinama hiljada evra, i retko ima koji grad da ih nije kupio, i postavljaju se svuda, prosto se izmišljaju mesta, kako bi ih se što više prodalo.

Isti slučaj je i u Obrenovcu (klik) kao i u Aranđelovcu i u mnogim drugim gradovima.

Inače Bojan Radović sutra treba da bude reizabran za predsednika opštine, pa mu ovim putem čestitamo kako je uništio Arandjelovac i pokrao novac iz budžeta.

Comments

comments