Društvo

Kako je SNS hteo da skloni inspektora koji ih je razotkrio!

Policijski službenik iz Niša Nebojša Blagotić prevremeno je penzionisan da ne bi nastavio da istražuje kriminalne radnje lica povezanih sa vrhom vlasti. Blagotić, diplomirani pravnik sa položenim pravosudnim ispitom, 27 godina radio je kao inspektor u Policijskoj upravi (PU) u Nišu, sve do 27. novembra 2015. godine kad je bez ikakvog objašnjenja hitno prevremeno penzionisan. Iako je podneo brojne žalbe i uprkos odluci Upravnog suda u njegovu korist, do danas nije vraćen na posao. Šta je pozadina „sklanjanja“ policajca koji je raskrinkao naftnu mafiju i koji ima samo najbolje ocene i priznanja za svoj rad?

Naime, Nebojša Blagotić bio je nosilac predmeta u PU Niš na osnovu kojeg je zaključno sa 25. septembrom 2015. godine uhapšeno 17 lica. U izveštaju pretpostavljenima naveo je da treba nastaviti kontrolu u Beogradu kod nekoliko privrednih društava, i taj izveštaj predao 6. oktobra. Tadašnji direktor policije Milorad Veljović ekspresno je, već sutradan, doneo rešenje o njegovom penzionisanju.

S obzirom na to da je vlasnik jednog od privrednih društava koja je trebalo dalje kontrolisati istovremeno i vlasnik jedne velike medijske kuće bliske SNS-u i prijatelj ljudi koji se nalaze na čelu SNS-a, nameće se direktno pitanje šta je pravi razlog prevremenog penzionisanja jednog odgovornog policijskog službenika i oca koji jedini izdržava porodicu sa troje dece?

Blagotić nije dopustio da njegov slučaj prođe tek tako i rešio je da iskoristi sva pravna sredstva i na taj način sačuva svoj dugogodišnji ugled. Po ulaganju žalbe na rešenje o penzionisanju, Blagotić je nastavio da radi i na osnovu predmeta koji je obrađivao dana 27. novembra podneo je novu krivičnu prijavu protiv direktora jednog privrednog društva u Nišu (krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica), a u toj prijavi navedena je i sumnja da mu je u tome pomagao jedan član SNS-a iz Niša.

Istog tog dana, nekoliko sati od podnošenja ove krivične prijave, uručeno mu je rešenje po kome se njegova žalba na prevremeno penzionisanje odbija. Pomenuto lice nije procesuirano po navedenoj krivičnoj prijavi nakon što je doneto rešenje o Blagotićevom penzionisanju, privredno društvo na čijem je čelu sada je potpuno uništeno, radnici ne primaju plate i u štrajku su od prošle godine, a član SNS-a koji mu je pomagao u međuvremenu je postao gradski većnik u Nišu.

(izvor: beogradski-glas.rs)

Comments

comments