Zabava

Kako uštedeti novac posle praznika?

Većina ljudi misli da za štednju postoji mogućnost samo ukoliko pripadate onoj manjini koja ima visoka primanja. Ipak, postoje mali trikovi koji su primenjivi u svakodnevnom životu, a koji će nam omogućiti lakše planiranje troškova i punjenje kasice prasice.

Ukoliko pogledate novčanicu od 200 dinara, ne deluje vam mnogo i verovatno se pitate šta mogu da kupim sa 200 dinara. Međutim, ako disciplinujete sebe i ovaj apoen ostavljate svakog dana sa strane, izračunajte koliko je to na mesečnom, a koliko na godišnjem nivou. Sasvim dovoljno za jedno pristojno putovanje. Sajt Apartment Therapy se pozabavio ovim problemom koji nas uvek muči, bilo to na kraju meseca ili sada nakon novogodišnjih praznika. Otkrili su nekoliko trikova uz pomoć kojih ćete sačuvati novac, a da to ne primetite. Sve što bi trebalo da uradite jeste da svoje troškove planirate nekoliko dana unapred i rezultati će se ubrzo videti.

Pokušajte da zamislite kako svakog dana morate da date strancu 200 dinara ili ukoliko ste u mogućnosti i više, još bolje po vas. Svakog dana u nedelji sa strane biste ostavljali ovaj iznos, na nivou jedne sedmice uštedeli biste 1400 dinara, ali ukoliko ovu cifru koju uštedite na nedeljnom nivou i pomnožite je sa 52 sedmice u godini, tada već dolazimo do pristojne sume. Važna stavka ukoliko planiramo da štedimo novac na ovaj način je disciplina i motivacija. Morate nekako sebe naterati da svakog dana stavljate novac u kasicu prasicu, a neka vam letovanje u zemlji koju želite da vidite postane motivacija.

(izvor: citymagazine.rs)

Comments

comments