DruštvoPolitika

Kakvo je ovo ludilo – izbori u Vrbasu za Novu Godinu?

Šta je prva asocijacija na 31. decembar? Nova godina, slavlje, praznici, doček, izbori. Dobro, izbori možda i nisu prva asocijacija, doduše nisu uopšte asocijacija, ali zahvaljujući SNS-SPS koaliciji po prvi put u novijoj istoriji u najluđoj noći očekuje nas i najluđi događaj – lokalni izbori u Vrbasu.

Skupština opštine Vrbas raspisala je izbore za 31. decembar, a biraće se članovi Saveta mesnih zajednica Prva, Druga, Treća u Vrbasu, te u selima Bačko Dobro Polje, Zmajevo, Kucura, Savino Selo i Ravno Selo.

Ko je u stvari kriv za ovu ozbiljnu budalaštinu pokušavamo da saznamo od lokalnih funkcionera iz Vrbasa gde koalicioni partneri optužuju jedni druge da su kreirali ovu savršenu ideju.

Tako je predsednica opštine Marijana Maraš (inače iz redova SPS), koja je i donela konačnu odluku, objasnila da je zamisao u stvari došla iz redova naprednjačkog kartela i da je i sama svesna da će biti veoma teško održati ovu sprdačinu od izbora 31. decembra.

Iz opozicije naravno sa gnušanjem gledaju na idiotsku odluku vlasti, smatrajući da će biti teško okupiti samo oko 200 kontrolora koji treba da rade u novogodišnjoj noći, a kamoli animirati ljude da glasaju. Međutim, kako dodaje, to SNS i želi, malu izlaznost da bi sa sigurnim glasačima iz javnog sektora, ali i potkupljivanjem odneli pobedu.

Zato, poštovanim građanima Vrbasa, srećna Nova godina, srećni novi izbori, a Aleksandar Vučić, predsednik, premijer, tužilac i sudija sada po prvi put u novijoj istoriji ima priliku da bude još nešto – deda mraz.

 

Comments

comments