DruštvoPolitika

Kao u “dobra stara vremena”: Dačić i Šešelj napadaju Beograd!

Predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić izjavio je da će ta stranka prvo razgovarati sa Srpskom naprednom strankom o eventualnoj koaliciji na izborima za Skupštinu Beograda.

“Prvo ćemo razgovarati sa SNS-om i videćemo da li ćemo ići u koaliciju s njim”, rekao je Dačić komentarišući medijske napise da bi SPS mogao da pored tradicionalnog partnera Jedinstvene Srbije na beogradskim izborima bude u koaliciji i sa Srpskom radikalnom strankom.

Kako govore izvori iz SPS-a ta stranka razmišlja o “kombinacijama” za predstojeće izbore za Skupštinu grada Beograda, da će razgovarati sa SNS-om, ali i da je moguća koalicija sa SRS-om.

Posle ovih vesti, koje će verovatno biti ozvaničene narednih dana, jasno je da je koalicija za lokalne izbore u Mionici, o čijem smo sastavljanju pisali nedavno, bila samo probni balon pred dolazak izbora u prestonici.

Kada se uzme u obzir i da Dačić još uvek ne govori otvoreno o koaliciji sa SNS-om, koja se doskora činila gotovo izvesnom, jasno je da scenario koaliranja sa Šešeljem dobija na jačini. Dačić, koji se tokom svoje karijere pokazao kao sposoban da ispliva iz svih gluposti u koje se prethodno uvali, vrlo je vešt političar. Moguće da je namirisao da ideja SNSa koji ide na izbore sa “timom za Beograd” (a ne sa jednim kandidatom), znači i gubitak prestonice, pa računa da je dobro da na vreme pobegne sa broda koji tone.

Na kraju krajeva, šta je prirodnije nego savez SPS-a i radikala, kombinacija koju smo nebrojeno puta videli tokom devedesetih godina? Verujemo i da bi Ivicin i Vojin stari šef bio presrećan da može da ih vidi zajedno u napadu na Skupštinu grada.

Comments

comments