Politika

Ko će naslediti Šutanovca na čelu Demokratske Stranke?

Od ponedeljka Demokratsku stranku do vanredne izborne skupštine vodiće predsednik i članovi Predsedništva u ostavci.

Foto: FoNet DS

Predsednik Dragan Šutanovac i njegovi najbliži saradnici, potpredsednici Igor Salak, Nada Kolundžija, Branislav Lečić, Tamara Tripić i Jovan Marković, u nedelju na sednici Glavnog odbora podneće neopozive ostavke zbog lošeg rezultata na izborima u Beogradu od dva odsto.

Iako do izbora novog rukovodstva ima još nekoliko meseci, među demokratama se već sada razmišlja ko bi mogao da nasledi Šutanovca. Nataša Vučković, poslanica DS, i nekadašnja potpredsednica stranke, pominje se kao jedna od realnih mogućnosti.

Prema onome što se može čuti iz DS uoči nedeljne sednice, o terminu vanredne izborne skupštine na kojoj će se birati novo rukovodstvo, a koju će Predsedništvo stranke predložiti Glavnom odboru, još će se razgovarati, ali realno da bi ona mogla da bude održana u maju ili junu.

Kako nam je rečeno, dosta pripremnog i ozbiljnog posla treba uraditi do održavanja izborne skupštine, poput revizije članstva i uplaćivanja članarina, jer će pravo glasa imati oni koji plate članarinu. Paralelno sa pripremom izborne skupštine biće pripremani i izbori u Gradskom odboru DS u Beogradu čiji je predsednik Balša Božović prošle nedelje odstupio sa dužnosti.

(Izvor: Danas.rs)

Comments

comments