Društvo

Ko je novi urednik O2 i zašto je Vučićev bot

Danas smo saznali da je imenovan novi glavni i odgovorni urednik  Televizije O2 i Play radija Dragan Karadžić.

Na prvi pogled ne bi trebalo ništa da bude čudno, sama televizija je nedavno promenila vlasnika, samim tim se menja i programska i rukovodeća struktura.

Sa druge strane, apsolutno sve u vezi te kupovine je neprirodno bolesno i kriminalno da ukoliko ikad dođe do suda optužnica bi mogla da bude takva da i ono nedavno završeno suđenje El Čapu deluje kao dečija igranka.

Podsetimo, država je “pozajmila” Telekomu 200 miliona evra, da bi oni kupili za te pare Kopernikus (koji inače vredi nekih 10x manje).

Onda je vlasnik Kopernikusa od tih 200 miliona uzeo ono što mu i pripada (10x manje) a ostalih 180 miliona uložio u kupovinu Prve i O2 sve uz parolu da su tako sprečili da najveće zlo ovoga univerzuma (Đilas i Šolak) preuzmu ovaj medij i tako politički linčuju, siluju i ubiju najvećeg sina našeg naroda i narodnosti.

Bilo kako bilo i preko ove očigledne pljačke smo prešli, Srđan Milovanović je dobio 2 televizije sa nacionalnom frekvencijom i sa njima može da radi šta poželi. Naravno to šta poželi mora da bude 100% u skladu sa mišljenjem Suzane Vasiljević.

Nakon što su bolne reforme prvobitno pogodile Ivana Ivanovića koji je napustio celokupnu sprdačinu, danas se saga nastavlja dalje i imenovan je Dragan Karadžić za novog glavnog i odgovornog urednika.

Otprilike, toliko koliko je sama kupovina legalna i normalna, toliko je sasvim legalno i normalno postaviti ovog čoveka na tu funkciju.

Dragan Karadžić je inače bio urednik Trećeg kanala još onomad, bio je zamenik generalnog direktora Fox televizije tokom 2007. godine, a 2015. je pokušao da se dograbi i funkcije generalnog direktora RTS-a ali je to mesto ipak pripalo Bujoševiću.

Karadžić je poznat na društvenim mrežama po iznenadnom, upadljivom i vrlo degutantnom “botovanju” za Srpsku Naprednu Stranku od prošle godine, te ako su se mnogi pitali zašto to radi i šta ga je nateralo – danas smo dobili jedan od odgovora.

Kako je to otprilike izgledalo, možete pogledati u tvitovima ispod (čovek je nakon imenovanja na funkciju obrisao profil).

Inače veze između Karadžića i Srpske Napredne Stranke ne postoje samo na tviteru.

Njegov bratanac, Goran Karadžić, obavlja funkciju Direktora rizorta Stare planine kao i funkciju zamenika generalnog direktora preduzeća „Slavija hoteli”. Za ova dva posla ukupno je plaćen 224.000 dinara.

Svakako da nema sumnje da je ovo današnje “promovisanje” gospodina Karadžića još jedan ekser u sanduku pogojnog medijskog neba Srbije, a možemo poželeti samo da onda kada dođe vreme, sve do najsitnijeg detalja bude ispitano i pošteno suđeno.

Comments

comments