Politika

Ko su akteri snimka o kupovini glasova na izborima za nacionalne savete

Društvenim mrežama se pre par dana brzinom svetlosti raširio snimak kupovine glasova za izbore za nacionalne savete, ukoliko ste propustili možete pogledati.

Posted by Boban Saran on Friday, November 2, 2018

Razgovarali smo sa autorom snimka i objasnio nam je o čemu se tu zapravo radi.

Naime, radnja se odvija u opštini Nova Crnja, selo Radojevo.

Osobe koje se nalaze u kolima su opštinski radnici Zorica Ožegović i Dalibor Šolić, koji su u ovoj inače nelegalnoj i kriminalnoj radnji koristili i opštinski automobil.

Žena koja priznaje da su pokušali da kupe glas zove se Žaklina Lakatuš, koja je zajedno sa autorom snimka neposredno nakon ovih scena dala izjavu u policiji.

Za koga su Zorica i Dalibor “lobirali”?

Gospodin i gospođa sa snimka su po selu Radojevo lobirali za Jelenu Jovanović koja je inače i pokrajinska poslanica, naravno ispred Srpske Napredne Stranke.

Oni su meštanima sela Radojevo obećavali bonove ukoliko glasaju za Jelenu.

Bonovi koji se provlače kroz priču su inače namenjeni socijalno ugroženim osobama, dobijaju se dodatno uz socijalnu pomoć i to ukoliko osoba podnese zahtev i za taj bon odradi neki posao (čišćenje groblja, sakupljanje lišća…), vrede 1000 dinara i mogu se iskoristiti u nekim od označenih supermarketa.

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=494300791079496&id=100014987377989

Ovaj snimak je još jedan dokaz kupovine glasova na gorepomenutim izborima. Osobu sa snimka je, već pomenuti Dalibor Šolić oko 16 časova prevezao do biračkog mesta gde je glasao za njegovog kandidata.

Kako je to izgledalo na sam dan izbora, možete pogledati na snimku ispod.

https://www.facebook.com/dajana.acimovic.52/videos/334034590706682/

Izjave i snimci su predati policiji, kakva će biti njihova reakcija ne znamo, ali svakako je iščekujemo.

Posted by Boban Saran on Thursday, November 8, 2018

Izbori za nacionalne savete su završeni, sve primedbe su podnete Republičkoj Izbornoj Komisiji čija se reakcija očekuje.

Ovo nisu naročito bitni izbori, da se tako izrazimo, ali kada odgledate gore navedene snimke i vidite šta vladajuća stranka radi, probajte samo da zamislite kako to izgleda na dan predsedničkih ili parlamentarnih izbora. Mi smo probali i zaista ne smemo ni da zamišljamo…

 

 

Comments

comments