Društvo

(FOTO, VIDEO): Scena ispred Zlatne kapije u Knezu pokazuje sav jad napredne vlasti!

Nizanje novogodišnjih ukrasa u strogom centru Beograda izgleda kao takmičenje neukusa, kiča i besmisla u kome nema pobednika. Jer ko je lud da se diči plastenikom u bojama trobojke na Obilićevom vencu, zlatnom lavirintu kome se zidovi sami od sebe ruše, i džinovskom kapijom na početku Knez Mihailove. Od silinog svetla i bacanja para propustili smo detalj ispred kapije koji ne košta puno, a mnogo govori o čitavom stanju u Srbiji.

PROČITAJTE JOŠ: OTKAZI, PRIVOĐENJA, PRITVOR: OVO SU SVEDOČANSTVA LJUDI KOJI NISU ŽELELI DA PREĐU U SNS!

Ne postoji građanin, turista ili neki dođoš koji po dolasku u Beograd ne baci korzo kroz čuveni Knez. Zanesen svetlima velikoga grada, uzdignute glave zbog novogodišnje rasvete i ponosan što je glavni grad konačno magnet za turiste (ćao Bugari), naravno da neće primetiti po čemu gazi. Sve što treba da vidi je iznad njegove glave. Međutim…

Oni malo pažljiviji mesecima ulaze u Knez Mihailovu po bokovima, jer se na samom ulazu raspadaju ploče i ispadaju iz ležišta duž pešačke zone. Najdramatičnije je upravo ispred raskošne kapije, gde stoje dva znaka upozorenja za pešake. Možda ne koštaju papreno kao i zlatna konstrukcija, ali šalju mnogo dublju poruku.

https://twitter.com/Juve_Leo_Bgd/status/1060784674463735808

Saga o izvaljenim pločama traje nešto kraće od rekonstrukcije Slavije, ali je princip potpuno isti i svodi se na onu “drži vodu dok majstori odu”. Građani su se na nezgodan problem na uglu sa Sremskom kod Palate Albanija žalili najpre u martu, da bi ploče na uglu sa bile zamenjene početkom leta.

PROČITAJTE JOŠ: MRAK: JOŠ JEDNA EMISIJA UKINUTA ZBOG PRITISKA SNS-A!

Međutim, šta jedna rekonstrukcija može upornim pločama iz Kneza. Problem je maksimalno ignorisan pa se gradska vlast oslanja na zaslepljenost turista čiji će pogledi sve vreme biti negde u vazduhu. Ipak, to ne znači da ćete moći da prođete pravolinijski ispred kapije, osim ako niste bivši atletičar.

Za razliku od upozorenja u zatvorenim prostorima na kojima piše “PAZI, KLIZAV POD”, na znaku upozorenja ispred zlatne kapije bi najuverljivi bio natpis “PAZI, SRBIJA”.

PROČITAJTE JOŠ: ČIČA TOMINO LEGLO

(izvor: noizz.rs / Stefan Milenković)

Comments

comments