Društvo

Konačno! Evropska komisija se oglasila povodom Vučićevog silovanja Srbije

View of the European Parliament during a plenary session after the vote to decide whether to lift the EU parliamentary immunity of French far-right presidential candidate Marine Le Pen after she came under investigation for tweeting pictures of Islamic State violence, in Brussels, Belgium, March 2, 2017. REUTERS/Yves Herman

Danas je usvojena Strategija EU za Zapadni Balkan i najavljen veći angažman Evropske Unije u regionu.
Ono što nas posebno raduje jeste podatak da je Evropska komisija u Strategiji kritikovala postojeće stanje i zahtevala napredak u sledećim pitanjima.
Vladavina prava i ljudska pravamoraju biti značajno unapređeni. Reforma pravosuđa, borba protiv korupcije i organizovanog kriminala i reforma javne uprave moraju da proizvedu stvarne rezultate, a rad demokratskih institucija mora se ozbiljno poboljšati. Ekonomske reforme moraju se sprovoditi snažno tako da utiču na strukturne nedostatke, nisku kompetitivnost i visoke stope nezaposlenosti“, stoji u upravo usvojenoj strategiji.
Nakon ovakve izjave, zaista se moramo zapitati čime se to vlast u Srbiji toliko hvali, ali i zašto su je pojedini zvaničnici EU u prošlosti hvalili i time ugrozili kredibilitet evropske administracije.

Pokret Slobodnih Građana pozdravio je strategiju Evropske Unije…

Partija Evropskih Socijalista, kojoj pripada i Demokratska Stranka, snažno je danas podržala evropske integracije Srbije.

Potpredsednik Demokratske Stranke, Igor Salak, ekskluzivno je na svom tviter profilu objavio da je aktuelna politika Aleksandra Vučića, naročito na polju borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije koja je ocenjena kao najgori deo onog što se dešava u Srbiji, kao i stanje u medijima.

https://twitter.com/srdjanegic/status/960936142832111617

 

Comments

comments