Društvo

Zaječar: Redovna akcija MUP-a ili obračun narko kartela?

Zaječarski noćni klub „54“ svakog vikenda okuplja više stotina posetilaca koji dolaze tu zbog dobrog provoda, kao i da bi bili viđeni – jer, popularna „pedesetčetvorka“ je mesto gde morate biti viđeni, u suprotnom, kao i da ne postojite.

Iako se ne može reći da je ovaj noćni klub na besprekornom glasu kao mesto gde nikada problema nema, ipak incident koji se odigrao proteklog petka nezapamćen je, po svojoj brutalnosti i srazmerama.

Naime, kako nezvanično saznajemo, u noći između petka i subote, 2. i 3. februara, u prostorijama noćnog kluba „54“ odigrala se vanredna intervencija ( „racija“ ) koju je sproveo odred Žandarmerije iz Niša.

Sve bi ovo zvučalo kao sasvim normalna, ili relativno normalna vest iz odeljka hronike, da, prema tvrdnjama značajnog broja lica koji su se tokom racije našli u klubu „54“, nije došlo do nezapapćene primene prekomerne sile od strane pripadnika žandarmerije koji su terorisali goste noćnog kluba tokom sprovođenja akcije.

Foto: Printscreen Facebook

Zvaničnih saopštenja od strane Ministarstva unutrašnjih poslova i Policijske uprave Zaječar – nema.

Iako smo u ponedeljak, 5. februara, podneli zahtev Policijskoj upravi Zaječar da nam dostavi informacije o incidentu, odgovor do zaključenja ovog teksta nismo dobili.

Na osnovu onoga što se na društvenim mrežama može pročitati terora i batina niko nije bio pošteđen, počev od obezbeđenja pa sve do devojaka, koje ovom prilikom nisu bile pošteđene primene sile.

Provokacijom je smatrano sve: od smeha do pitanja „Zašto nas tučete?“ – kako navode brojni svedoci.

Čini se da za sve ovo nije bilo nikakvog valjanog razloga, a da li je baš bilo tako?

Foto: Printscreen Facebook

Kao najčešći razlog sprovođenja pomenute „racije“ navodi se dojava o većoj količini droge, koja je trebala da bude razmenjena u klubu, a pominju se čak i varijante da je u trgovinu bilo uključeno i nekoliko lica iz redova policije.

Aktuelna je i verzija po kojoj u Zaječaru postoji dva narko klana, koja su nastala iz jednog nakon svađe među „šefovima“, pa sada dolazi do odmeravanja snaga i podele reona.

Da li je ovo tačno, ne možemo da tvrdimo – ali, kruže priče o tome da je „racija“ sprovedena u „edukativne“ svrhe, kao opomena narko kartelu, koji je počeo da obavlja prodaju na tuđoj teritoriji – što je najteži zločin u svetu narko mafije.

Foto: Printscreen Facebook

Da li je u klubu „54“ zaista pronađena veća količina droge, kod koga, kao i  da li je primenjena prekomerna sila u realizaciji ove akcije, ostaće nepoznanica sve dok Ministarstvo unutrašnjih poslova ne obavi ono što je njegova dužnost: da obavesti javnost o tome šta se desilo.

Ovim putem apelujemo na Ministarstvo unutrašnjih poslova i Policijsku upravu Zaječar da nam u interesu građana dostavi informacije, jer svako dalje odlaganje je pogubno za ugled policije, koja je tu da bi štitila građane, a ne da bi im nanosila lakše i teže telesne povrede.

(Izvor: glas-zajecara.com)

Comments

comments