Društvo

Kraći časovi, štrajk prosvetara se radikalizuje!

Prosvetni radnici nezadovolji predlogom zakona o platnim razredima od danas u školama širom Srbije držaće skraćene časove od 30 minuta, a najavljuju i radikalizaciju protesta, piše list Večernje novosti u izdanju od ponedeljka 24. septembra.

Prosvetari su od početka školske godine jednom sedmično držali skraćene časove, a kako navodi list, od danas će časovi biti skraćeni.

PROČITAJTE JOŠ: AFERA KRAGUJEVAC: SMENA REKTORA I POVRATAK PROFESORA KOJI PRODAJU DIPLOME I ISPITE!

Sindikati zahtevaju da svi prosvetni radnici sa sedmim stepenom obrazovanja budu prebačeni u devetu platnu grupu, umesto da budu, kako je to sada planirano, u osmoj.

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević najavio je ranije da će svi prosvetni radnici koji imaju razredno starešinstvo biti prebačeni u devetu platnu grupu.

PROČITAJTE JOŠ: PKB JE OD DOLASKA SNS-OVOG REŽIMA BIO PRIPREMAN ZA POKLON “ARAPIMA”

U štrajku su Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije, Sidikat radnika u prosveti Srbije, Granski sindikat „Nezavisnost“ i Sindikat obrazovanja Srbije.

Sastanci prosvetara sa predstavnicima Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja održani su 13. i 18. septembra, a kako navode Večernje novosti, biće održani i ove nedelje.

PROČITAJTE JOŠ: ĐORĐEVIĆU, OSTAVKA I VRATI SE U ŠOFERSKO SEDIŠTE!

(izvor: beogradski – glas.rs)

Comments

comments