Društvo

KRETEN: SNS-ov predsednik opštine tužio čoveka zato što je držao govor?!

Predsednik Opštine Požega podneo privatnu krivičnu tužbu protiv učesnika protesta u Požegi, Aleksandra Divovića zbog govora održanog na Trgu slobode.

– Govor je održan 11. februara 2018. u okviru protestnog skupa neformalne grupe građana „Protesti u Požegi“, a danas je Divoviću uručena privatna krivična tužba, podneta od strane predsednika opštine Požega Milana Božića. Ovim činom, nedostojnim nekoga ko obavlja javnu funkciju u ime svih građana Požege, opštinsko rukovodstvo nastavlja svoj obračun sa slobodomislećim pojedincima koji su spremni da kritički progovore o postupcima predstavnika lokalne vlasti. Tužba predsednika opštine Požega protiv svog sugrađanina, koji se usudio da britkim rečima ukaže na postupke nedostojne vršioca javne funkcije, kakva je predsednik opštine, je perfidna zamena teza koja siledžiju predstavlja kao žrtvu, a interes svih građana podređuje vlastitoj sujeti, navodi se u saopštenju Građanaske inicijative „Protesti u Požegi“.

Kako se navodi u saopštenju, protesti u Požegi ističu da dosledno stoje iza svake reči koju je njihov sugrađanin Aleksandar Divović izrekao u svom govoru i obavezuju se da će sve inkriminisane delove njegovog govora javno ponoviti na našem sledećem okupljanju, na koje pozivajumo sve istinoljubive građane da stanu u odbranu osnovnih i Ustavom Republike Srbije, zagarantovanih građanskih sloboda.

(izvor: danas.rs)

Comments

comments