DruštvoPolitika

Niš: Kriminalci u SNS-u, rat na ulicama, klanovi u policiji…i humanitarni centar!

Danas je prostrujala vest da je nekoliko osumljičenih za paljenja automobila u Nišu odbilo da sa odgovara na pitanja dok su priključeni na poligraf. Vest je potekla od Miloša Banđura, zamenika gradonačelnika Niša, koji je i sam oštećena strana u ovoj priči.

“Policija i tužilaštvo me nisu još obavestili o toku istrage, ali nezvanično znam da su poligrafsko testiranje odbili oni koje sam u izjavi policiji naveo kao potencijalne naručioce i oni koje sam označio da imaju informaciju o tome”, rekao je Banđur.

On je na konferenciji za novinare nakon sednice Gradskog veća rekao da je, sa druge strane, njegov saradnik Marko Ljubenović prošao poligrafsko testiranje.

“Svi moji saradnici takođe insistiraju da budu poligrafski testirani, a i ja sam to tražio od prethodnog načelnika Policijske uprave u Nišu”, izjavio je Banđur.

On je rekao da ne može da kaže koga je sve naveo u policijskoj izjavi kao potencijalne naručioce. Međutim, potvrđeno je da je gost u niškom MUP-u bio i poverenik niškog odbora SNS Zvezdan Milovanović, što je i on sam potvrdio:

– Pozvan sam samo da dam izjavu. Sve je bilo uredno. Sasvim normalno, u svojstvu građanina. Oni su i najavili da svako ko je pomenut u izjavama Miloša Bađura, da će biti pozvan da da izjavu. Nema ništa tu spektakularno – rekao je Milovanović i napomenuo da je još ljudi iz niškog SNS-a bilo sa njim u stanici policije.

Koliko smo uspeli da saznamo svi oni su zaista odbili da idu na poligraf, što samo po sebi već dovoljno govori o tome koliko se možda osećaju krivi ili ne u vezi sa serijom paljenja automobila u Nišu, a koja traje čitave ove jeseni.

Javna je tajna da su zapaljeni automobili posledica rata unututar frakcija niškog SNS-a, koji se vodi zbog podele plena.

Pored ovog pravog malog rata koji trenutno besni na niškim ulicama, grad na Nišavi je u centru pažnje i zbog statusa Ruskog humanitarnog centra i podela koje to pitanje pravi u Vladi Srbije.

Pored svih ovih problema, Nišlije može da zabrine još jedna stvar. Niški MUP, koji je nedavno dobio novog šefa (umesto Ninoslava Mitića to je postao Slaviša Virijević) je praktično i SAM PODELJEN IZMEĐU TRI KLANA. Razlog – sukob oko podele novca u poslovima preprodaje narkotika i obezbeđenja noćnih klubova, u kojima svoje prste imaju niški policajci!

Nedavno je jedan od novinara “Gerile” bio u Nišu, gde je na licu mesta mogao da se uveri da zgradu Policijske uprave Niš na uglu ulica Svetozara Markovića i Nade Tomić čuvaju pripadnici policije sa automatskim naoružanjem. Razlog – upravo pomenuti sukob između tri policijska klana.

Najveći grad juga Srbije nekada je bio mirno mesto. Danas sve više podseća na – Divlji Zapad…

Comments

comments