DruštvoPolitika

Pokrenut postupak: Đorđević na udaru zbog korupcije!

Agencija za borbu protiv korupcije pokrenula je postupak zbog sumnji da Ministarstvo za rad obnavlja svoj vozni park na taj način što ustanovama socijalne zaštite i gerontološkim centrima prebacuje sredstva za nabavku automobila, koji potom, po izvršenoj kupovini automobila, iste ustupaju Ministarstvu na korišćenje bez nadoknade.

Podsetimo, ovo pitanje pokrenuto je nakon što je utvrđeno da je ministar rada Zoran Đorđević na miting SNS u Negotinu išao automobilom koji, prema saznanjima lista Danas, pripada Zavodu za vaspitanje dece i omladine iz Beograda, a ne Ministarstvu. Ministar je tada, vraćajući se sa mitinga, doživeo saobraćajnu nezgodu.

Folksvagen namenjen za prevoz dece kupljen je u decembru pretprošle godine, ali nikada nije stigao u Zavod, jer je mesec dana posle toga ustupljen Ministarstvu na korišćenje.

Kako su ranije rekli iz Transparentnosti Srbija u ovom slučaju bi mogla da reaguje i Državna revizorska institucija kako bi utvrdila ko je, u koje svrhe i od kojih budžetskih razdela kupio vozila, kao i ko im je vlasnik, a ko korisnik.

Prema Uredbi o korišćenju službenih vozila pravo na službeno vozilo visoke klase na stalnom korišćenju sa stalnim vozačem imaju predsednik Republike, predsednik Narodne skupštine, predsednik Vlade, potpredsednici Vlade, ministri, predsednik Ustavnog suda i predsednik Vrhovnog kasacionog suda.

List Danas je objavio da su, pored Đorđevića, u kombiju bili i njegova savetnica Sanja Nikolić, pomoćnica Biljana Barošević, državni sekretari Ministarstva Srbislav Cvejić i Nenad Nerić i dvojica pripadnika jedinica Kobri, od kojih je jedan vozio.

Nije jedini slučaj

Južne vesti su u martu prošle godine objavile tekst u kome navode kako je Ministarstvo za rad uprkos merama štednje, nabavilo novo vozilo uplatom novca niškom Gerontološkom centru koje je, osim kupovine, za njih o svom trošku čak i zatamnilo stakla.

(izvor: insajder.net)

Comments

comments