Društvo

Lav Pajkić lažirao ankete u svojoj gluposti od emisije

Emisija “Kontravizija” autora Lava Pajkića koja se emituje na televiziji Pink izazvala je gomilu negativnih reakcija što zbog lošeg i neuverljivog humora, što zbog poređenja opozicije sa “životinskim izmetom” i inisnuiranjem da su ubice i narkomani. Jedna od zaštinih znakova emisije jeste anketa u kojoj se dokazuje da opozicija i građani koji ih podržavaju ne znaju osnovne informacije iz srpske istorije i značajna imena iz srpske kulture.

Naime, televizijska ekipa koja se lažno predstavi da dolazi iz opozicionog medija postavi pitanje u kome spomene neke od istorijskih ličnosti i njihovih veza sa SNS i Aleksandrom Vučićem, a kada sagovorik odgovori on se prikazuje neobrazovanim i neinformisanim. Cilj ovih anketa je da ljude koji se protive Aleksandru Vučiću prikaže kao u negativnom svetlu.

Po nekima, ove ankete su bile jedini zabavni deo emisije “Kontravizija”, međutim sada je izbio skandal i oko tog segmenta. Naime, jedan od “žrtava” ankete Lava Pajkića tvrdi da su novinari postavili potpuno drugačije pitanje i da je cela anketa prevara i montaža TV Pinka i Pajkića.

– U poslednjoj emisiji koja je emitovana u ponedeljak u 21:20 na tv Pink je tokom lažnog intervjua sa odbornicima opozicije u SO Zemun postavljeno nekoliko pitanja . U stvarnosti ta pitanja nisu postavljena, već potpuno druga koja su se odnosila na gradski budžet Beograda. Drugim rečima pitanja koja su gledaoci čuli izmišljena su u potpunosti. Samim tim je i ceo intervju u kojem su odbornici  učestvovali – lažan tj. dobio je potpuno lažni smisao sa ciljem diskreditacije odbornika opozicije – tvrdi Danilo Tvrdišić, odbornik GG Složni za Zemun i Batajnicu u SO Zemun, žrtva lažnog intervjua na TV Pink.

Tvrdišić, koji je i sam novinar i autor emisije Politikon u produkciji kuće “HelmCast” kaže da javnost mora biti obaveštena o prevari TV Pinka.

– Dakle, u emisiji koja obiluje smislom za humor koji je razumljiv samo voditelju, postavljana su pitanja koja su se naknadno montirala. Javnost o tome  treba da bude obaveštena da se ne bi dovodila u zabludu kao i radi upozorenja javnosti na medijske zloupotrebe iz kuhinje tv Pink koje su prešle sve granice dobrog ukusa. Na kraju ovog obaveštenja treba istaći i ovo:U poplavi medijskog smeća koje gledamo na našim medijima prihvaćeno je uverenje da su rijalitiji dno ispod kojeg nema dubljeg .  Demantovala nas je pojava Lava Pajkića i njegove emisije „Kontravizija” na TV Pink – kaže Tvrdišić.

Sporna anketa počinje na 5.30 snimka.

(Izvor: Oslobođenje)

Comments

comments