Politika

Lutovac: DS nije izgubio identitet

Predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac rekao je u intervjuu za nedeljnik “Vreme” da njegova stranka nije izgubila identitet u Savezu za Srbiju i da se ta stranka još uvek oglašava po pitanju bitnih stvari i da je pitanje migranata jako kompleksno te da ono može jako negativno da utiče na sam SzS.

“Antimigrantska kampanja je potpuno neprihvatljiva za mene i za DS, a loša je i po zajedničku kampanju Saveza. DS migrantsko pitanje razmatra kompleksno u svoj njegovoj složenosti, jer je to i humanitarno, bezbednosno, a i ekonomsko, odnosno razvojno pitanje”, rekao je Lutovac.

On je dodao da Savez za Srbiju nije nastao da bi sve stranke usaglasile svoje stavove već da se zajedno izbore za fer i slobodne izbore.

“Mi smo u Savez ušli da bismo se izborili za slobodne i poštene izbore i za normalizaciju Srbije. Sada je najvažnije i najodgovornije prema građanima da naše razlike ostavimo po strani, da ne potežemo bočna pitanja i da u jednom širokom frontu najpre odbranimo naše pravo na poštene i slobodne izbore i pravo na istinito, potpuno i blagovremeno informisanje”, kazao je Lutovac.

Comments

comments