Politika

Lutovac najavio ponovno razmatranje odluke o bojkotu

Predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac zbunio je javnost izjavom kojom je nagovestio mogućnost da odluka ove stranke o bojkotu predstojećih izbora bude povučena.

Iako je Lutovac, koji je i osnivač Saveza za Srbiju, jedan od vodećih promotera bojkota, on je, očigledno pod pritiscima frakcija DS koje žele na izbore, primoran da već donetu odluku o bojkotu stavi na ponovno razmatranje. To je faktički i najavio.

“DS je donela svoju odluku o bojkotu i ona je na snazi. Ono što nam predstoji je da se to razmatra ponovo, ali ja mislim da, kako sada stvari stoje, ta odluka je doneta i ona se sprovodi”, izjavio je Lutovac nakon prekjučerašnjeg sastanka sa Sašom Paunovićem, predsednikom opštine Paraćin i potpredsednikom DS.

 

Ostalo je nejasno da li je Lutovac, najavom ponovnog razmatranja odluke o bojkotu, mislio samo na Paraćin, s obzirom na to da je Paunović spreman da izađe na tamošnje lokalne izbore, ili pak i na mogućnost preinačenja odluke o bojkotu republičkih izbora.

Pokušao je Lutovac da objasni naknadnim tvitom, tvrdeći da DS ne izlazi na izbore:

Ipak, ostaje pitanje: ako DS ne izlazi na izbore, šta će se to onda “razmatrati ponovo”? I da li se to zapravo sprema neka marketinška “gimnastika” kojom bi zbunjenom narodu trebalo da se objasni (i opravda) da DS ne izlazi na republičke, ali funkcioneri DS izlaze na lokalne izbore.

 

Comments

comments