Društvo

“Najmanje 80 članova Žandarmerije učestvuje u švercovanju i trgovini narkoticima”!

Predsednik Policijskog sindikata Srbije (PSS) Veljko Mijailović saopštio je da su tom sindikatu pripadnici Beogradskog odreda Žandarmerije prosledili nezvanični spisak osamdesetak imena zaposlenih u toj jedinici, pored čijih imena se nalaze kvalifikacije da se bave kriminalom ili poslovima nespojivim sa službenom dužnosti.

Na konferenciji za novinare, Mijailović je naveo da su taj spisak „pronašli na radnom stolu komandanta te jedinice“ a kvalifikacije u koje su novinari imali uvid se kreću od poslova obezbedjivanja, preko droge, šverca, druženjem sa licima iz kriminogene sredine, do zloupotrebi, malverzacija i povremenog političkog delovanja.

PROČITAJTE JOŠ: KINEZI DAJU 1,4 MILIJARDE DOLARA ZA NALAZIŠTE KOJE JE VLADA POKLONILA KANAĐANIMA!

Mijailović (na slici ispod) je rekao da je neophodno hitno oformiti radnu grupu koja će ispitati te navode i koja će da pronadje aktere umešane u ovaj slučaj, kao i da ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović počne da se bavi ovim slučajem i da se pronadju vinovnici koji su spisak sastavili ili naručili.

„Više od deset odsto jedinice se nalazi na ovom spisku, koji mesec dana zajedno sa svojim porodicama strahuju zbog laži i nedorečenih optužbi“, rekao je Mijailović i naveo da postoje indicije da je ministar Stefanović upoznat sa postojanjem spiska, iako PSS nije uputio zvaničan dopis Ministarstvu.

On je ocenio da za postojanje ovakvog spiska ne postoji nikakav zakonski osnov, da pripadnici Žandarmerije sa kojima je PSS u kontaktu a koji se nalaze na spisku nisu umešani ni u kakava krivična dela i da postoje jasne procedure za postupanje u sličnim slučajevima.

PROČITAJTE JOŠ: INVESTITOR DOBIO 3,4 MILIONA ZA SUBVENCIJE, A DVA MESECA RADNICIMA NIJE DAO NI DINAR!

„Ako je neko počinio krivično delo zna se kako se postupa – postoji zakon, sprovodi se istraga, podnose se krivične prijave… Da li to znači da ;Ministarsta unutrašnjih poslova (MUP) nema kapacitete za to?“, pita je Mijailović.

Po njegovim rečima, u sindikatu ocenjuju da je spisak autentičan nakon razgovora sa svojim članovima i pripadnicima Žandaremerije, a saznanja su se prvo proširila po zajedničkoj Viber grupi zaposlenih.

Na konferenciji je predstavljen i spisak sa 53 zacrnjena imena policijskih službenika, pored kojih se u zagradi nalaze kvalifikacije da su se bavili kriminalom ili poslovima nespojivim sa službenom dužnošću.

On je naveo da je PSS pokušao „da do ove konferencije ne dodje“, da su sačekali 30 dana pre nego što su sa svojim saznanjima izašli u javnost i da su očekivali da će nadležni organi MUP-a da reaguju.

„Katastrofalna saznanja do kojih smo došli su slična situaciji 2015. godine kada smo imali ‘analizu rizika’, koja je služila za zastrašivanje“, rekao je Mijailović.

On je dodao i da su PSS-u počeli da se javljaju službenici iz drugih organizacionih jedinica MUP-a sa saznanjima o sličnim spiskovima, tako da im se do sada javilo oko 30 pripadnika Policijske brigade.

PROČITAJTE JOŠ: RUŠENJE BRDA JE KOMPLETAN IDIOTIZAM, EVO I ZAŠTO!

(izvor: beogradski-glas.rs)

Comments

comments