Politika

NAJGLUPLJA Majina izjava do sada: Ne može sednica o Kosovu, jer će opozicija da vređa Vučića!

Sednice skupštine o Kosovu i Metohiji će sigurno biti, ali onda kad bude postojalo neko „svetlo u tunelu“ da će doći do kompromisnog rešenja – tada parlament treba da kaže i reći će svoje mišljenje, ističe Maja Gojković, predsednica Narodne skupštine Srbije.

PROČITAJTE JOŠ: KINEZI DAJU 1,4 MILIJARDE ZA NALAZIŠTE KOJE JE VLADA POKLONILA KANAĐANIMA!

– Sednica na kojoj bi opozicija, koja nije htela da učestvuje u unutrašnjem dijalogu i nije iznela nikakvu ideju za rešenje problema KiM, vređala predsednika Aleksandra Vučića, koji pregovara sa Prištinom, boreći se za interese naše zemlje, ne bi imala smisla – kaže Gojkovićeva u intervjuu za današnju „Politiku“.

To bi samo otežalo poziciju Srbije, „a to neću da dozvolim, uz preuzimanje pune odgovornosti na sebe za takav stav“, dodala je ona.

Upitana, povodom najava da će skupština biti deo unutrašnjeg dijaloga o Kosovu, zar to ne bi trebalo da bude na sednici, ona je rekla da pojedini opozicioni političari i poslanici govore kako nema dijaloga o KiM u parlamentu, zaboravljajući da su pozvani da kažu svoj stav unutar unutrašnjeg dijaloga – ali su odbili.

PROČITAJTE JOŠ: INVESTITOR DOBIO SUBVENCIJU OD 3,4 MILIONA EVRA, A 2 MESECA RADNICIMA NIJE DAO NI DINAR!

– Odbijanje da iznesu svoj stav znači da rešenje nemaju, ili je to ono što su radili 12 godina dok su bili na vlasti? – dodala je Maja Gojković.

Prema njenim rečima, Skupština je suviše ozbiljna da bismo zakazivali sednicu „tek da bismo slušali uvrede od Dragana Đilasa, Vuka Jeremića i svih koji su se, kao i oni, sakrili iza nekih poslanika u parlamentu, koje su dobili bez izbora“.

– Slušali bismo samo vređanje Aleksandra Vučića i njegove porodice, a najmanje o položaju Srba i o tome šta Srbija u ovom trenutku, posle njihove katastrofalne spoljne ii unutrašnje politike, može da dobije. Kad budemo imali neki definisani predloga do koga se došlo kompromisom, skupština će, naravno, raspravljati o njemu i dati svoj stav – rekla je Maja Gojković.

PROČITAJTE JOŠ: RUŠENJE BRDA JE KOMPLETAN IDIOTIZAM, EVO I ZAŠTO!

(izvor: blic.rs)

Comments

comments