Društvo

Marijan nezadovoljan! Malo mu 1.400.000 dinara koje je dobio?!

O sprdačini zvanom „konkurs za dodelu sredstava za sufinansiranje nabavke poljoprivredne mehanizacije na teritoriji AP Vojvodine u 2017. godini“ smo već juče pisali.

Danas, 24h nakon objavljene bruke videli smo reakcije odgovornih iz SNS kartela i da – samo se više i dublje zakopavaju.

PROČITAJTE JOŠ: Vučić i Siniša lažu! Već isplanirali 30 miliona za jelke!

Narodni poslanik i “srećni dobitnik” nagrade u vidu 1.400.000 dinara, Marijan Rističević, prvo je brutalno izvređao novinarku Voice (jer napadanje žena i dece kartelu nikada nije bilo strano), da bi potom na svom twitter nalogu napisao da je čak dobio malo love, neko se “usrećio” za veći iznos?!?!

Hajde za momenat da se osvrnemo i na ostale dobitnike i da vidimo ko se još “ogrebao” za sredstva:

Jedan od dobitnika je i bivši predsednik opštine Bač Mirko Pušara, koji je na toj funkciji bio kratko i javnosti postao poznat nakon što je samom sebi dodelio 673 hektara državne zemlje čim je došao na vlast 2012. godine, ali i porodica odbornika Srpske napredne stranke (SNS) Živorada Pantića u Skupštini opštine Pećinci.

PROČITAJTE JOŠ: Opština Mladenovac finansira noćni klub?!

Ostalim, “običnim poljoprivrednicima” bez privilegije zvane SNS članska karta bilo je potpuno nemoguće da uopšte i učestvuju na konkursu. Kao što je uobičajeno kod ovakvih poziva, poljoprivrednici i pravna lica koja mogu da konkurišu bili su dužni da prikupe potvrde o registraciji gazdinstva, o sedištu, o regulisanim poreskim obavezama, eventualnom zakupu zemljišta, avansne račune, izjave… Prilikom razmatranja podnetih prijava za ostvarivanje bespovratnih sredstava priznavale su se jedino mašine kupljene posle 1. januara 2017. godine, što je moralo biti dokumentovano avansnim računom, računima sa specifikacijom opreme, otpremnicama, izvodima iz banke, garantnim listovima, carinskim deklaracijama…

PROČITAJTE JOŠ: Ubice moga predsednika…

Takođe, tekst spornog konkursa pisan je noć pred objavljivanje, a pre nego što su tekst i uslovi konkursa objavljeni na sajtu sekretarijata u ponedeljak 4. decembra, pred pisarnicom u Pokrajinskoj vladi, već je sa gotovim projektima čekalo nekoliko desetina kandidata. Prema tvrdnjama, sat vremena pre objavljivanja konkursa, na pisarnici su već zaprimljene četiri prijave na konkurs, a zaposleni iz sekretarijata su i „sami donosili i predavali zahteve“.

Sprdnju je pokušao da opravda i Igor Mirović i naravno, samo je dokazao ono što svi mi znamo:

Konkurs nije bio namešten, već su u sekretarijatu želeli da imaju što veću realizaciju, pa pokušavaju da konkurse skrate na pet do deset dana, pa to onima koji ne mogu da prikupe dokumentaciju za pet ili sedam dana, stvara neku vrstu nelagode i izbacuje ih bez potrebe iz igre da dobiju sredstva“, rekao je Mirović.

Šta na kraju reći posle svega, osim još jednom da čestitamo srećnim dobitnicima i da se zapamtimo, jer mi smo ih i postavili na funkcije, mi ih sa istih i možemo oterati.

 

Comments

comments