Društvo

Martinović se sramno razračunava sa protivnicima preko leđa majki i trudnica!

Organizacija „Mame su zakon“ najoštrije je osudila izjavu koju je u toku skupštinske rasprave izneo poslanik Srpske napredne stranke Aleksandar Martinović koji je za protest nezadovoljnih trudnica i porodilja rekao da je stranački protest protiv Vlade Srbije.

U saopštenju nezadovoljnih porodilja i trudnica se navodi da je Martinović na taj način „targetirao“ najosetljiviju i ekonomski izuzetno poniženu grupu od više od 1.000 žena koje su juče učestvovale u mirnoj protestnoj šetnji zbog loših efekata primene Zakona o finansijskoj podršci sa decom.

PROČITAJTE JOŠ: MARKO VIDOJKOVIĆ: SMRT U DOBA MALOG ALEKA

„Zašto poslanik skupštinske većine nije bio glasan i zašto je prećutao skupštinsku raspravu kada je usvajan zakon koji će veliki broj porodilja ostaviti sa mesečnim primanjima od par hiljada dinara, među kojima ima i ekstremnih primera sa iznosima od 1.000 do 3.000 dinara? Zašto tada nije radio svoj posao“, upitale su u saopštenju.

Ocenjuje se i da je „sramno i iznad svega nepristojno“ od Aleksandra Martinovića da se „politički razračunava preko leđa trudnica i porodilja i njihovih novčanika“.

Martinoviću su nezadovoljne porodilje i trudnice ukazale na to da ukoliko se nije osetio pozvanim da ih podrži juče na protestu u Beogradu, onda ne sme i ne treba da osuđuje druge koji su to uradili.

PROČITAJTE JOŠ: U VOJVODINI SE SPROVODI OTIMAČINA ZEMLJE OD POTOMAKA SOLUNSKIH BORACA!

Pozvale su skupštinsku većinu da na dnevni red stavi Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o finansijskoj podršci porodici sa decom, koji je juče u skupštinsku proceduru predala poslanica Pokreta centra Tatjana Macura, a koji je napisan u saradnji sa trudnicama i porodiljama.

„To će biti odličan uvod u raspravu koja ima za cilj da se zakon koji je 1. jula stupio na snagu izmeni“, navodi se u saopštenju.

Juče je održana protestna šetnja šetnja trudnica i porodilja nezadovoljnih Zakonom o finansijskoj podršci porodicama sa decom od Trga Nikole Pašića do Vlade Srbije.

Učesnici šetnje pod sloganom „Mame su zakon“ nosili su transparente „Solidarnost“, „Ručak za mesec dana sa 1.700 dinara – neka hvala“, „Bebe da se rađaju, a ne sićom da nas gađaju“, „Deca su zakon“, „Novogodišnja rasveta preča od deteta“.

Među okupljenima su bili lider Pokreta slobodnih građana Saša Janković, potpredsednica Narodne stranke Sanda Rašković Ivić, lider Dveri Boško Obradović, predsednik Nove stranke Zoran Živković, šef poslanika Demokratske stranke u Skupštini Srbije Goran Ćirić, predsednik Inicijative „Ne da(vi)mo Beograd“ Dobrica Veselinović, poslanici Pokreta centra u Skupštini Srbije.

PROČITAJTE JOŠ: KAKVE VEZE IMA PEVAČICA SA POZORIŠTEM?! SNS-OVA LEONTINA DOBIJA MESTO U UO BEOGRADSKOG DRAMSKOG

(izvor: N1)

Comments

comments