DruštvoKorona

Ministarstvo odbrane o fotografisanju pacijentkinje u Areni: Obavestili smo nadležne

Ministarstvo odbrane saopštilo je danas da je preduzelo sve zakonom propisane mere radi zaštite privatnosti pacijenata smeštenih u privremenoj bolnici „Štark arena“.

Ministarstvo je reagovalo povodom neovlašćenog fotografisanja i objavljivanja na društvenim mrežama fotografija pacijentkinje u privremenoj bolnici „Štark arena“, čime su, kako se ističe u saopštenju, narušene sve etičke i moralne norme civilizovanog ponašanja od strane lica koja su učestvovala u ovom nezakonitom i krajnje nemoralnom činu.

„Ministarstvo je odmah obavestilo nadležne državne organe sa ciljem utvrđivanja identiteta i odgovornosti pred zakonom lica koja su ugrozila privatnost pacijenata. Ministarstvo odbrane najoštrije javno osuđuje ovakvo ponašanje. Posebno je neshvatljivo da bilo ko čini ovako nečovečne postupke u situaciji kada država preduzima sve da zaštiti zdravlje građana i spreči širenje epidemije korona virusa, a medicinski radnici ulažu nadljudske napore da bi spasili živote naših građana obolelih od virusa Kovid-19“, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane.

Preko nadzornih kamera špijuniraju pacijentkinje od kovida dok se presvlače?!

Comments

comments