Društvo

MLADENOVIĆ: “Srbija nije republika, već feudalni posed”!

Demokratija je ovde suspendovana zato što Srbija nije više republika nego feudalni posed jedne interesne grupe – kaže za Danas pozorišni reditelj Kokan Mladenović, navodeći ovaj kao jedan od prvih razloga zašto je podržao građanske proteste „Jedan od pet miliona“.

PROČITAJTE JOŠ: DEBAKL U KRUŠEVCU: MALI BROJ UCENJENIH LJUDI, ŠKOLE RADILE I NEDELJOM…

On skreće pažnju da, zapravo, ne postoji nijedan segment našeg društva i života gde aktuelna vlast nije delovala kao pošast uništivši sve što čini temelj jedne normalne i građanske države.

PROČITAJTE JOŠ: (VIDEO) STEFANOVIĆ: LJUDI NA PROTESTIMA IMAJU OZBILJAN PROBLEM

Upitan da li ide u šetnje, Mladenović odgovora potvrdno:

– Naravno da šetam. To je moja građanska dužnost. Govoriti o promenama bez same želje da budemo deo tih promena nije moralno. Naravno, moj posao je takav da, nažalost, postoje mnogi dani kada nisam prisutan, ali apsolutno svaki put kad sam u Beogradu sam na ulici. Ja već godinama govorim da pozorište treba da bude korektiv društva u kome živimo, e pa sad su građani postali korektiv društva koji ne funkcioniše. Ako ne postoji parlamentarna demokratija, onda očigledno vanparlamentarnim putem mora da se reši ozbiljan problem u društvu – konstatuje Kokan Mladenović.

PROČITAJTE JOŠ: ČESTITAMO: DIZEL POSKUPLJUJE POČETKOM MARTA!

(izvor: danas.rs)

Comments

comments