Društvo

MUP vode starlete i navijači, nije ni čudo što je nam ulice izgledaju kao ratna zona!

Broj ubistava i kriminalnih obračuna koji se svakodnevno događaju na ulicama gradova širom Srbije je zastrašujuć i sve više podseća na devedesete, dok se oni koji su u državi zaduženi za bezbednost ponašaju kao da se dešava potpuno normalna stvar i da oni uopšte nisu nadležni za to – smatra advokat Božo Prelević.

PROČITAJTE JOŠ: (VIDEO) ALEKSANDAR MARTINOVIĆ: SRAM VAS BILO, GOSPODINE VUČIĆU!

U svetlu poslednjeg u nizu kriminalnih obračuna, u kome je usled podmetnute bombe ispod automobila na Autokomandi nastradao Siniša Milić, Prelević podseća da je MUP odgovoran za bezbednost građana, te upozorava da će u Srbiji doći do još veće eskalacije nasilja ukoliko država u najkraćem roku na adekvatan način ne odgovori kriminalnim bandama.

– Kako se država bori protiv kriminala? Kada smo poslednji put videli neko ozbiljno hapšenje? MUP napravi nekakvu akciju i uhapsi sto nekih ljudi, a onda ih posle tri dana puste jer se radi o nekakvim bezveznim slučajevima. Zbog toga, umesto da se građani izvinjavaju policiji, očekujem da će policajci početi da se izvinjavaju građanima, ukoliko se stanje u dogledno vreme ne popravi – navodi Prelević.

On ističe da je zbog nečinjenja nadležnih, pitanje trenutka kada će kao kolateralna šteta na ulici stradati nedužni ljudi. S tim u vezi, Prelević predočava najsvežiji primer eksplozije automobila na Autokomandi u sredu i kaže da je prilikom detonacije bez problema moglo da bude desetoro mrtvih, što se samo zahvaljujući sreći nije desilo.

PROČITAJTE JOŠ: SRETAO SAM I ROBIJAŠE, ALI SNS-OVI PREDSEDNICI OPŠTINA IZGLEDAJU GORE OD NJIH!

– U Srbiji svakoga dana imamo neko ubistvo, a onda vam neko iz vlasti kaže „pa dobro, bilo je toga ranije i više“ i pravi vas budalom. Mene ovi ratovi kriminalnih bandi oko teritorije i droge umnogome podsećaju na devedesete. Što je najgore, nema čak ni zvanične osude nadležnih, da makar kažu da država neće tolerisati i da će sprečiti kriminalne obračune, što je jedna neverovatna lakoća kojom pristupaju tako ozbiljnom problemu – ocenjuje Prelević (na slici ispod).

Prema njegovom mišljenju, jedan od osnovnih problema u MUP-u Srbije je taj što su smenjeni kvalitetni i iskusni ljudi, a dovedene, kako kaže, „mlade đevojke i navijači“ koji se očigledno ponašaju kao da je u državi sve savršeno.

„Prelivanje“ iz Crne Gore

Talas podmetanja eksplozivnih naprava ispod automobila osoba koje se, prema pisanju medija, povezuju sa kriminalnim grupama, krenuo je početkom ove godine iz Podgorice i to u jeku kampanje za tamošnje predsedničke izbore. Podsećanja radi, samo tokom marta ove godine, u glavnom gradu Crne Gore odjeknule su tri eksplozije. Prilikom treće, u blindiranom „BMW“-a u garaži na Rimskom trgu u Podgorici, poginuo je muškarac za koga su tamošnji mediji pisali da je blizak jednom od barskih kriminalnih klanova.

Ovaj način likvidacije – podmetnutom eksplozijom u automobilu dosad nije toliko primenjivan u Beogradu. Siniša Milić, koji je prekjuče stradao u eksploziji, bio je proteran iz Crne Gore u avgustu 2013. godine, po nalogu Ministarstva unutrašnjih poslova CG, pišu podgoričke Vijesti. U policijskim evidencijama tada se vodio kao tjelohranitelj Luke Đurovića, koji se sumnjičio da je vođa jednog od barskih kriminalnih klanova, takođe usko povezanim sa Lukom Bojovićem. Kao što je poznato, Bojovića je Specijalno tužilaštvo označilo kao osobu koja se stavila na čelo ostataka Zemunskog klana nakon vanrednog stanja i atentata na Zorana Đinđića. Bojović se od 2012. nalazi u zatvoru u Španiji gde služi 18-godišnju zatvorsku kaznu za falsifikovanje dokumenata i držanje oružja.

PROČITAJTE JOŠ: PAUNOVIĆ: POJAČAVA SE PRITISAK, SNS JE HTEO DA NAM POŠALJE KRIMINALCE SA SEVERA KIM!

(izvor: danas.rs)

Comments

comments