Društvo

U subotu, u minut do 12: Protest za odbranu beogradske Železničke stanice!

Još jednom katastrofalnom odlukom SNS-a, Beograd je ostao praktično bez glavne železničke stanice. I dok na društvenim mrežama kruži kolaž fotografija na kojima su stanice svetskih prestonica i ona (aktuelna) beogradska u Topčideru, izgrađena još u 19. veku, pokret Branitelji Beograda je odlučio da organizuje protest u subotu, na kome će pokušati da skrene pažnju na uništavanje železničke stanice, ali i Beograda uopšte!

PROČITAJTE JOŠ: (VIDEO) ALEKSANDAR MARTINOVIĆ: SRAM VAS BILO, GOSPODINE VUČIĆU!

Zgrada (doskorašnje) Železničke stanice u Beogradu je lep arhitektonski spomenik koji, paralelno, služi svojoj osnovnoj funkciji, a to je da bude glavna stanica vozova u velikom gradu. Nalazi se u centru, što je normalno za železničke stanice u svetu, pa je samim tim ispunjen još jedan važan uslov, kada su ovakve stanice u pitanju: lako je dostupna svima koji žele da putuju iz grada. Sa druge strane, ljudima koji dolaze u Beograd, ovde su na raspolaganju tramvaji i autobusi koji voze u gotovo sve krajeve našeg glavnog grada.

Kada je reč o stanicama “Prokop” ili “Topčider”, one već na prvi pogled ne ispunjavaju niti jedan od dva uslova. Dakle:

– nisu u centru grada (nisu baš ni blizu istom)

– nisu dobro saobraćajno povezane sa ostatkom prestonice

Naime, blizu stanice “Prokop” (i to ne čak ni u neposrednoj blizini) staju samo dve linije trolejbusa (40 i 41) kao i autobusi 34 i 36, ali retko ko u Beogradu uopšte zna za POSTOJANJE TIH AUTOBUSA, a da ne pričamo o tome da niko ne zna ni gde oni voze…

Što se tiče stanice “Topčider” (koja je, usput, veličine jedne manje kuće) ona je sa ostatkom Beograda povezana tramvajem broj 3 i…to je, otprilike, to.

PROČITAJTE JOŠ: SRETAO SAM ROBIJAŠE, ALI SNS-OVI PREDSEDNICI OPŠTINA IZGLEDAJU GORE OD NJIH!

Kakva će u budućnosti biti funkcionalnost ove dve stanice – ostaje da se vidi. Međutim, jasno je da glavni grad ovim potezom SNS-a postaje još konfuzniji i još manje funkcionalan. Zbog toga valja izađi na ulicu u subotu i doći ispred glavne Železničke stanice.

Beograd se nepovratno uništava i svi koji žive u glavnom gradu treda da dignu svoj glas protiv toga!

PROČITAJTE JOŠ: PAUNOVIĆ: POJAČAVA SE PRITISAK, SNS JE HTEO DA NAM POŠALJE KRIMINALCE SA SEVERA KIM!

Comments

comments