Društvo

(FOTO) Bogoljub Milošević je heroj: JEDINI JE ODBIO da ide na Vučićev miting na Kosovu!

Bogoljub Milošević, nastavnik biologije u osnovnoj školi „Desanka Maksimović“ u Kosovskoj Kamenici, zbog odbijanja da potpiše ponuđeni spisak da će tokom vikenda obavezno prisustvovati mitingu podrške predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću u Kosovskoj Mitrovici postao je heroj društvenih mreža.

On za Danas kaže da je sve što je imao da kaže o spiskovima koji se prave po školama za odlazak na Vučićev miting rekao u svojoj izjavi, napisanoj u afektu, koju je predao direktorki škole Jadranki Vasić i da sada čeka da dođe subota.

PROČITAJTE JOŠ: KINEZI DAJU 1,4 MILIJARDE DOLARA ZA NALAZIŠTE KOJE JE VLADA POKLONILA KANAĐANIMA!

„Sve što sam imao da kažem rekao sam u izjavi. Sada čekam da dođe subota, da dođe Vođa na sever Kosmeta i kaže ovim jadnim, ucveljenim i ucenjenim ljudima južnije od Ibra da se pomire sa sudbinom da treba da žive u Velikoj Albaniji. E, ja to ne podržavam. Za mene je Rezolucija 1244 važeći dokument dok se ne zameni nekim drugim. Ne mogu da shvatim da čovek dolazi da nam saopšti odluku o izdaji“, kaže Milošević za naš list.

Bogoljub Milošević je naime na svom Fejsbuk profilu, napisao da je gledao kako se na društvenim mrežama uveliko diskutuje o dolasku predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića na KiM i da se po školama prave spiskovi radnika koji treba da idu na miting podrške, ali i spiskovi onih koji neće da idu.

„Verovao sam da su to samo priče, jer se na političke skupove ne ide pod prinudom. Međutim, nisam bio u pravu. Danas je mečka zaigrala i pred našim vratima. Direktorka je donela spisak radnika i tražila da se potpišemo da idemo da damo podršku predsedniku. Odbio sam da potpišem, jer se ne slažem sa Vučićevom politikom oko KiM, a onda je direktora zatražila pisanu izjavu. Ja je napisah i predadoh“, objasnio je Milošević, dokumentujući to slikom i tekstom izjave.

PROČITAJTE JOŠ: INVESTITOR DOBIO SUBVENCIJU OD 3,4 MILIONA EVRA, A DVA MESECA NIJE RADNICIMA DAO – NI DINAR!  

Na pitanje kako je direktorka Vasić reagovala na njegovu pisanu izjavu nastavnik Milošević odgovara da je direktorka primila izjavu, ali da je nije pogledala jer je imala razgovor sa roditeljima.

„Videćemo sutra. Ne mogu da krivim direktorku. Ona ima naređenje Školske uprave i ukoliko se ne povinuje ode sa funkcije koja je njoj važna“, ističe Milošević.

On priznaje da niko osim njega nije odbio da potpiše spisak za odlazaka na miting. “ Totalno sam usamljen. Ostali su odavno postali kuvane žabe. Nešto mrmljaju po kuloarima, ali trče da potpišu spisak za odlazak na sever i daju podršku Vođi“, objašnjava Milošević.

Na pitanje da li nakon ovakvog usamljenog postupka strahuje za posao i svoju budućnost , nastavnik Milošević odgovara pitanjem „Što bih strahovao?“.

„Pa ja dobro radim svoj posao i imam pravo na svoje mišljenje. Predajem divan predmet biologiju i već 32 godine inficiram decu prirodom“, zaključuje u kratkom razgovoru za Danas Bogoljub Milošević.

PROČITAJTE JOŠ: IDEJA O RUŠENJA BRDA JE KOMPLETAN IDIOTIZAM, EVO I ZAŠTO!

(izvor: danas.rs)

Comments

comments