Društvo

Najmanje što Oliver zaslužuje je ulica, danas je napravljen prvi korak da je dobije

Građanska inicijativa SDP predala je Skupštini opštine severna Kosovska Mitrovica peticiju sa potpisima 1.730 građana u kojoj se traži da Sutjeska ulica ponese naziv ubijenog lidera te organizacije Olivera Ivanovića.

PROČITAJTE JOŠ: ZAŠTO ŠEŠELJ NE DIVLJA KADA SE RUŠI U SAVAMALI ILI KADA OTIMAJU PLATE I PENZIJE?!

“Ponovo smo naišli na nerazumevanje predsednika skupštine koji je zahtevao da se izbroje svi listovi iako je na našem potpisanom propratnom aktu stajao konačan broj potpisanih građana. Mišljenja smo da Oliver Ivanović kao građanin Mitrovice, čovek koji je dao veliki doprinos za ovaj grad, a na kraju i svoj život nije zaslužio da se predstavnici institucija ovako ponašaju”, navodi se u saopštenju te inicijative.

SDP je izrazila razočarenje što predstavnici medija sve ređe prisustvuju sednicama lokalnog parlamenta, kao ni predstavnici Ministarstva za lokalnu samoupravu koji su, po zakonu, dužni da obavljaju monitoring i da prate regularnost rada skupštine.

Ivanović je ubijen vatrenim oružjem 16. januara u Kosovskoj Mitrovici, ispred sedišta SDP. Ubica još nije pronađen.

PROČITAJTE JOŠ: KRALJEVČANI NE ODUSTAJU – PROTEST NASTAVLJE I OVE NEDELJE

Premda je očigledno da Srpska SNS lista sa severa Kosmeta pokušava da osujeti čak i ovaj simboličan način da se nekako obeleži uspomena na Olivera Ivanovića, nadamo se da će čitava ideja na kraju biti realizovana.

Građani Kosovske Mitrovice najbolje znaju ko je bio Oliver, a ko su oni koji, pod patronatom SNS-a, danas terorišu preostali srpski narod na severu Kosova.

Verujemo da će Oliver jednog dana dobiti u ovoje zemlji ne samo ulicu – nego i mnogo više.

PROČITAJTE JOŠ: “AFERA JEREMIĆ” – DOKAZ DA JE VUČIĆEVA SRBIJA BANANA DRŽAVA

(izvor: N1, gerila.rs)

Comments

comments