Društvo

NEČUVENO: Naprednjaci razgrabili paketiće za socijalno ugroženu decu!

Primer koliko pojedini ljudi iz vlasti mogu moralno nisko da padnu zbio se negde januara meseca ove godine, kada je u Gradsku kuću u Nišu stigao tovar sa više od sto novogodišnjih paketića za socijalno ugroženu i bolesnu decu. Ti darovi nisu stigli do najmlađih Nišlija jer su razgrabljeni među zaposlenima u domu gde stoluje aktuelni gradonačelnik Niša Darko Bulatović.

PROČITAJTE JOŠ: (VIDEO) KESIĆ  U SVOM STILU UNIŠTIO JUTKU I NAPREDNJAKE: POSLUŠAJTE NOVU PESMU

Portiri, čistačice, sekretarice, članovi Gradskog veća… poneli su kući po četiri, pet paketića. Sigurno to nisu učinili svi, ali jedan deo zaposlenih nije mogao da odoli a da ne ugrabi ogledalca, češljiće, automobiliće, kocke i slične dečje igračke namenjene mališanima čiji roditelji to ne mogu da im priušte.

Na ovu nemoralnu pojavu ukazuje Miodrag Stanković, šef demokrata u niškoj skupštini, koji komentariše da paketiće nisu dobila samo deca zaposlenih već su ih i „glavešine“ uzimale da se udvaraju i komšijskoj deci.
Ovu pohlepu potvrđuju i jedan član Gradskog veća i radnik zaposlen u domu u kome bi moral trebalo da bude svetinja.

„Te paketiće svake godine donira neka nevladina organizacija ili udruženje“, kaže za naš list član Gradskog veća koji želi da ostane anoniman. „Sada je to valjda bilo udruženje NURDOR koje pomaže u lečenju dece obolele od retkih bolesti. Svake godine kad ti paketići stignu, tada se u Gradskom veću vidi koliko je potrebno za decu ratnih vojnih invalida, boraca, socijalno ugroženih i decu iz sličnih kategorija. Normalno, ne mogu svi da ih dobiju, ali do onih materijalno najugroženijih stignu. To se sada nije dogodilo jer su paketići bili smešteni na hodniku u prizemlju, odakle je uzimano onoliko koliko ko može da ponese. Ne znam koliko je to tema za medije, ali svake godine dogodi se slična stvar. I mora se priznati da to nisu novčano vredni paketići.“

PROČITAJTE JOŠ: PANIKA ILI KRATKA PAMET: VUČIĆ SAM SEBE NAZVAO IDIOTOM!

Da je ovo ipak tema za novine, smatra radnica iz administracije, koja navodi da je gradonačelnik ili neko iz njegovog najbližeg okruženja već sutradan tražio da se paketići vrate u Gradsku kuću. „Ispala je tarapana oko tih paketića jer nam je stigla naredba da ih vratimo, ali kako su ih deca već raskupusala, to nije bilo moguće“, priča naša sagovornica iz Gradske kuće. „Onda je bilo reči da ih platimo, ali ispostavilo se da ne možemo po zakonu da platimo nešto što je donacija, a ni ne znamo njihovu vrednost.“

Stanković kaže da je umesto sendviča vlast počela da koristi humanitarnu pomoć!

„To je zloupotreba humanitarne pomoći, koja osim što nas bruka pred donatorima i ljudima koji hoće da pomognu najugroženije, a koji su to postali upravo zbog vlasti SNS-a, odslikava njihovu bahatost i pokazuje na koji način oni namiruju svoje glasače koje autobusima voze na mitinge širom Srbije“, konstatuje Stanković. „Svim i svačim se služe da se dodvore ovom izmrcvarenom narodu. To sa paketićima je zaista najdublje dno koje jedna vlast može da dotakne.“

Ko se priseti ranijih godina u Nišu, pamti da je i u „demokratskoj“ vlasti bilo gluposti s donacijama, sa kolačićima iz Grčke! Tada je za socijalu bila zadužena Dušica Davidović. Ona je, kao kadar demokrata, trebalo da primi na carini nekoliko stotina kilograma kolačića iz Grčke. Kako niška administracija nije pravilno najavila dolazak jedne vrste hrane nadležnim inspekcijama, kolačići su stajali kod špeditera nekoliko dana i većina se ukvarila, tako da su bez slatkiša ostala deca kojima je ovaj poklon i bio namenjen.

Očigledno da preko vlastodržaca u Nišu ne bi trebalo da se prosleđuju pokloni za decu jer, zbog bahatosti i nestručnosti, mališani se tim poklonima nikad neće obradovati.

PROČITAJTE JOŠ: (FOTO) UBIĆE TE KAO OLIVERA: NOVE JEZIVE PRETNJE MARIJI LUKIĆ

(izvor: beogradski-glas.rs)

Comments

comments