Društvo

“Nedopustiv prevoz opasnih materija kroz centar Beograda! Ko se to igra tuđim životima”?

Gradska vlast u Beogradu dovodi u opasnost živote desetina hiljada Beograđana, preusmeravajući od 1. februara železnički transport opasnih materija kroz sam centar prestonice.

Najotrovnije materije su oduvek prevožene obilaznicom oko Kalemegdana, koja je međutim ukinuta zbog projekta „Beograd na vodi“.

PROČITAJTE JOŠ: (VIDEO): DERATIZACIJA INFORMERA!

Naglašavamo da Goran Vesić obmanjuje javnost kada kaže da su se najopasnije materije i ranije prevozile Vračarskim tunelom (na slici ispod), jer to, naprosto, nije tačno. Vračarski tunel nije projektovan za prevoz opasnih materija i nijednoj vlasti u Beogradu nije padalo na pamet da to dozvoli, do dolaska Gorana Vesića.

Niko na ovom svetu ne može da garantuje da se akcidenti sa najtežim posledicama neće nikada desiti, tako da svaka normalna i odgovorna gradska vlast radi na smanjivanju, a ne na povećavanju rizika po svoje sugrađane.

Pitamo Gorana Vesića na osnovu čega garantuje da se nesreće sa nesagledivima posledicama neće desiti? Šta on to zna više od svih prethodnih vlasti, pa je jedini dozvolio prevoz opasnih materija kroz centar grada? Da li je vršio neke dodatne radove na tunelu kojima mu je promenjena namena, ili treba da mu građani svojim životima veruju na reč?

Upozoravali smo na to u skupštini grada, pitali da li zaista nameravaju to da urade. Ćutali su. I prvog februara uradili.

PROČITAJTE JOŠ: OTVORENO PISMO VUČIĆU: MOJ SIN JE NAJMLAĐI POLITIČKI ZATVORENIK U EVROPI!

Zato pitamo ko je doneo ovakvu suludu odluku i tražimo da je beogradske vlasti pokažu građanima. Da vidimo ko je i na osnovu čega potpisao saglasnost. Da vidimo ko su ljudi koji se igraju tuđim životima i ko će jednog dana zbog ovoga odgovarati, istakao je Nikola Jovanović, zamenik šefa odborničke grupe Saveza za Srbiju u Skupštini grada Beograda i potpredsednik Narodne stranke.

PROČITAJTE JOŠ: PACIJENTI ISTERANI IZ BOLNICE ZBOG BABIĆA!

(izvor: Savez za Srbiju)

Comments

comments