Društvo

NELEGALNO: 2 MILIONA plaćene razne komisije u Bečeju!

Državna revizorska institucija (DRI) je utvrdila da je opština Bečej u 2017. godini za naknadu članovima komisija i radnih tela bez pravnog osnova isplatila čak 1.978.000 dinara.

Iz opštine Bečej tvrde da su te komisije zatečene još iz vremena prethodnih struktura vlasti i da su isplaćivane samo komisije koje su radile van radnog vremena na osnovu ranijih tumačenja nadležnih organa, kao i da su nakon ukazivanja Državne revizorske institucije 26. decembra sporne naknade i ukinute.

PROČITAJTE JOŠ: VLADA ĆE ANGAŽOVATI TONIJA BLERA DA BI “POBOLJŠALA KOMUNIKACIJU SA MEDIJIMA”?!

Revizori su opštini Bečej, između ostalog, zamerili da su pojedini zaposleni dobajali dodatan novac za članstvo u raznim komisijama, što je, kako su napisali u izveštaju, suprotno zakonima.

Revizijom je utvrđeno da je iz budžeta opštine u 2017. godine isplaćeno 335.443 dinara po osnovu naknade članovima Komisije za sprovođenje konkursa za izbor direktora javnih preduzeća, što nije u skladu sa Zakonom o javnim preduzećima i Zakonom o budžetskom sistemu.

Iz budžeta opštine je u 2017. godini isplaćen i 390.821 dinar za naknadu članovima još nekoliko komisija – Кomisije za raspolaganje stvarima u javnoj svojini (120.253 dinara), Кomisije za davanje u zakup građevinskog zemljišta (147.151 dinar), Komisije za davanje u zakup poslovnog prostora (80.696 dinara) i Komisije za izdavanje u zakup neizgrađenog građevinskog zemljišta (42.721 dinar), što takođe nije u skladu sa zakonom.

Takođe je isplaćeno: članovima Кomisije za izradu godišnjeg programa zaštite poljoprivrednog zemljišta (250.000 dinara), Komisije za davanje u zakup poljoprivrednog zemljišta (322.784 dinara) i Кomisije za davanje mišljenja na godišnji program poljoprivrednog zemljišta (15.822 dinara).

PROČITAJTE JOŠ: SPREMA SE NOVI TALAS POSKUPLJENJA, EVO ŠTA NAS ČEKA!

Iz budžeta opštine isplaćena je i naknada članovima Komisije za kupovinu seoskih kuća izbeglicama (401.447 dinara) i članovima Komisije za kupovinu građevinskog materijala izbeglicama iz reda zaposlenih (252.260 dinara), kao i 10.284 dinara na ime naknade članovima Saveta za zdravlje iz reda zaposlenih.

Inače, opština Bečej, pokazale su ranije revizije DRI na ovu temu, nije usamljena. Naprotiv, državni revizori godinama unazad napominju da se u najvećoj meri rad raznih komisija na svim nivoima preklapa sa redovnim poslovima organa, odnosno, da se za isti posao plaća više puta, u suprotnosti sa propisima.

PROČITAJTE JOŠ: (VIDEO): NOVINARKA DIPLOMIRALA ZA 17 DANA I TO U – KAFANI!

(izvor: 021.rs)

Comments

comments