Politika

NEMA OBRAZA: Martinoviću se nije dopalo pitanje, vikao i nazivao novinara “udbašem”!

Ovih dana opet se povela priča o usvajanju Zakona o završnom računu, koji bi trebalo da pomogne (makar je to u teoriji tako) da se bolje kontroliše put novca koji se troši iz državnog budžeta.

Naravno, nemamo iluziju da će SNS kartel doneti zakon koji bi im ograničio da kradu i otmaju gde god stignu. Međutim, zanimljivo je to da se isti taj SNS pre dolaska na vlast zdušno zalagao upravo za donošenje ovog zakona, a sada ga, naravno, ni ne pominje.

PROČITAJTE JOŠ: PRIVEDEN AUTOR SNIMKA NA KOME POLICAJAC KAŽNJAVA BICIKLISTU U NOVOM SADU DOK KROZ PEŠAČKU ZONU PROLAZI AUTOMOBIL!

Povodom svega ovoga, novinarka portala “Insajder” je postavila pitanje Aleksandru Martinoviću, članu SNS-a (ili SRS-a, kako vam drago, pošto razlike baš i nema). Aleksandru se nije dopalo pitanje koje ga je podsetilo na ono što je nekad radio i govorio pa je dobrim starim metodama osuo paljbu po novinarki koja je samo pošteno radila svog posao.

Situacija u kojoj je novinarka postavila pitanje, a Aleksandar bahato odreagovao, izlgedala je optilike ovako:

Iako su pre dolaska na vlast predstavnici Srpske napredne stranke često kritikovali to što se ne usvaja zakon o završnom računu govoreći da je to ponižavanje parlamenta, ovu praksu po dolasku na vlast ipak nisu promenili. Odgovarajući na pitanja novinara redakcije Insajder zbog čega ova praksa nije promenjena i zašto Skupština nije donela završni račun o budžetu, Martinović navodi da je on siguran da će završni račun za 2017. godinu biti donet.

PROČITAJTE JOŠ: DA LI SE NEKO ZAPITAO ODAKLE ŠEŠELJU 187 HILJADA DOLARA?!

Insajder: Vi ste šef poslaničke grupe vladajuće većine, Vi morate da znate šta se dogodilo sa računima za prethodne godine?

Martinović: Jeste vi čitali Ustav?

Insajder: Jesam, i tamo piše da Narodna skupština usvaja budžet i završni račun na predlog Vlade.

Martinović: A što ja moram da znam za šta jeste, a za šta nije.

Insajder: Zašto niste Vi, kao šef poslaničke grupe, tražili da se na dnevni red stavi završni račun budžeta Republike Srbije?

Martinović: A šta ste Vi, BIA, OZNA, UDBA … mislim ne razumem. Kakav je to ton i pitanje zašto niste? A ko ste vi da mi postavljate ova pitanja?

Insajder: Ja vam postavljam pitanja u interesu javnosti.

Martinović: Prvo pročitajte Ustav gospođo, pa se malo informišite ko šta radi. Narodna Skupština će da usvoji završni račun kada ga Vlada predloži. Ja sam poslanik, ja nisam u Vladi.

Insajder: Vi želite sada da kažete da Vlada nije ni predlagala završni račun Skupštini i da zato završni račun nije usvojen?

Martinović: Pa da, a zbog čega drugog?“.

 

 

Aleksandar Martinović, znamo to odavno – nema ni obraza, ni stida, ni srama. Tako da nas ovakvo njegovo ponašanje ne čudi ni najmanje.

Samo se pitamo: kada njegovu ružnu facu nećemo morati više da gledamo u političkom životu?!

Nadamo se – što pre!

PROČITAJTE JOŠ: POZDRAV ZA SINIŠU: ŠUT IZ SAVAMALE PRED MINISTARSTVOM FINANSIJA!

(izvor: insajder.net, gerila.rs)

Comments

comments