Politika

Ovo je (valjda) rekord: Ana Brnabić za 15 minuta izgovorila – 15 laži!

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić u Skupštini Srbije je obrazlažući izbor Siniše Malog za ministra finansija izrekla barem 15 spornih tvrdnji, pokazala je analiza.

“Skoro svaki premijerkin argument ‘za’ zapravo je bio argument protiv izbora Malog na mesto ministra”, zaključak je analize koju je uradio Istinomer.

PROČITAJTE JOŠ: DA LI SE NEKO ZAPITAO ODAKLE ŠEŠELJU 187 HILJADA DOLARA?!

Istinomer navodi da je Brnabićeva počela od “posebne” metodologije kojom se služio Siniša Mali da bi sračunao dug Grada nakon smene vlasti u jesen 2013. godine, i dodaje da su je “osporili i Fiskalni savet i sam (ministar finansija) Dušan Vujović”.

“Sve to nije omelo Anu Brnabić da još jednom posegne za njom i ustvrdi da je dug Grada bio 1,12 milijardi, umesto oko 400 miliona evra”.

Predsednica Vlade pohvalno je, kako dodaje Istinomer govorila i o investicijama Grada Beograda, iako su one, prema podacima Fiskalnog saveta, smanjene 2-3 puta u odnosu na period 2005-2013.

“Premijerka je u razmaku od nekoliko sekundi pohvalila projekat Beograd na vodi – kojeg od početka prate netransparentnost, sumnje u visoku korupciju i štetnost ugovora, protivljenje struke i građana, kao i do danas nerešena afera rušenja u Savamali – a onda zaključila ‘da se Srbija uspešno bori sa korupcijom i da ima transparentno poslovanje’”, navodi ovaj sajt.

PROČITAJTE JOŠ: POZDRAV ZA SINIŠU: ŠUT IZ SAVAMALE PRED MINISTARSTVOM FINANSIJA

Predsednica Vlade pohvalila je Malog i za projekte koje prati višegodišnje kašnjenje, i koji ni izbliza nisu završeni, poput premeštanja Autobuske stanice na Novi Beograd i preseljenja Prihvatilišta za decu.

U saopštenji je navedeno je da je novi ministar finansija izabran i zbog “rekonstrukcije Slavije” koja nije rešila saobraćajne probleme i čiji se betonski “park” (fontana) ponovo rekonstruiše zbog katastrofalno izvedenih radova.

Isitnomer navodi da je premijerka u nabrajanju svih uspeha Malog kao gradonačelnika pomenula i “pripremne faze za izgradnju metroa”.

Takođe, ona je napokon, jednim potezom, ‘obrisala’ veliki broj nerazrešenih afera koje prate novog ministra finansija, nazivajući ih izmišljenim.

PROČITAJTE JOŠ: PRIVEDEN AUTOR SNIMKA NA KOME POLICAJAC KAŽNJAVA BICIKLISTU U NS!

(izvor: cenzolovka.rs)

Comments

comments